Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, υπεύθυνη για την επιχείρηση ασφαλείας κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, απέρριψε υπόνοιες ότι η κυβέρνηση γνώριζε εδώ και μήνες πως η ιδιωτική εταιρεία που είχε αναλάβει τη φύλαξη των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων δε θα μπορούσε να εκπληρώσει το έργο της.

Η κα. Μέι τόνισε στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι ενημερώθηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα πως η εταιρεία G4S δεν μπορεί να παράσχει τον απαραίτητο αριθμό εκπαιδευμένου προσωπικού για τη φύλαξη Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και τους ελέγχους ασφαλείας των θεατών.

Οι Εργατικοί της αντιπολίτευσης χαρακτήρισαν «ακατανόητη» την έλλειψη ενημέρωσης των αρμοδίων κυβερνητικών υπηρεσιών, επαναλαμβάνοντας τις ανησυχίες τους για τις συνθήκες ασφαλείας των Αγώνων.

Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό ότι στην επιχείρηση ασφαλείας σε πόλεις εκτός Λονδίνου που θα φιλοξενήσουν Ολυμπιακά αγωνίσματα θα συμμετάσχουν εκτάκτως και αστυνομικοί από τις τοπικές διευθύνσεις. Εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Μάντσεστερ έκανε λόγο για «εθνική ντροπή», καθώς σε ξενοδοχείο της πόλης εμφανίστηκαν για να αναλάβουν τα καθήκοντά τους μόλις 17 υπάλληλοι ασφαλείας της G4S εκ των 56 που προβλέπει ο σχεδιασμός. Ήδη 3.500 στρατιώτες έχουν κληθεί εκτάκτως να καλύψουν τα κενά ασφαλείας στο Λονδίνο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook