Τον ελλιμενισμό του αμερικανικού φορτηγού πλοίου «ROY. M. WHEAT» στους Καλούς Λιμένες, την παρουσία του οποίου- όπως αναφέρει – η Ελληνική κυβέρνηση προσπάθησε να κρατήσει μυστική ,καταγγέλει με ανακοίνωση της η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου,αλλά και την παρουσία των Γερμανικών φρεγατών στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Η Επιτροπή καλεί τους φορείς του Ηρακλείου να συμμετάσχουν στη σύσκεψη που διοργανώνει την ερχόμενη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011 στην παλιά λαχαναγορά με στόχο τον προγραμματισμό για την Παγκρήτια Κινητοποίηση στην ΑμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας στις 20 Μάρτη 2011.

Η Επιτροπή Ειρήνης αναφέρει: \” Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές ( Περιφέρεια, Δήμους, Λιμενικές Αρχές), που έδωσαν άδεια ελλιμενισμού των Ιμπεριαλιστικών πλοίων και τις θεωρούμε υπεύθυνες για τις βιαιοπραγίες που διέπραξαν τα πληρώματα των Γερμανικών φρεγατών σε βάρος των λιμενικών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Καλούμε τον λαό και τη νεολαία του Ηρακλείου και ολόκληρης της Κρήτης να βρίσκεται σε ετοιμότητα και αγωνιστική επαγρύπνηση ενάντια στα πολεμοκάπηλα σχέδια των Ιμπεριαλιστών. Καλούμε το λαό και τη νεολαία του Ηρακλείου να συμβάλλει με κάθε τρόπο στην επιτυχία της 2ης Διεθνούς Αντιιμπεριαλιστικής Συνάντησης των Κινημάτων Ειρήνης από τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή που διοργανώνουν η ΕΕΔΥΕ και οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης το Σάββατο 19 Μάρτη στα Χανιά. Τους καλούμε να δηλώσουν μαζικό και δυναμικό παρών στην Παγκρήτια αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στην ΑμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας στα Χανιά, την Κυριακή 20 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι από την πλατεία Δημ. Αγοράς Χανίων. Να απαιτήσουμε να κλείσει η βάση της Σούδας. Καμιά διευκόλυνση στους Ιμπεριαλιστές μέσω των λιμανιών και των αεροδρομίων της χώρας ή μέσω κάθε άλλου τρόπου. Να γυρίσουν πίσω τα ελληνικά πλοία και στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων\” .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook