«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πότε θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα» δήλωσε από τις Βρυξέλλες, ο Σάιμον Ο\’ Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν. 
Η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα ήταν προγραμματισμένη για τις 24 Ιουλίου.
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ούτε πόσο διάστημα θα διαρκέσει η δεύτερη επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα, αλλά ούτε και πότε θα ολοκληρώσει την έκθεσή της για την αξιολόγηση της εφαρμογής του δεύτερου προγράμματος προσαρμογής της Ελλάδας.
Σύμφωνα με τον Σάιμον Ο Κόνορ, «η δεύτερη αποστολή θα μεταβεί στην Αθήνα τις προσεχείς ημέρες», προκειμένου να «εμβαθύνει», με περισσότερες λεπτομέρειες, πάνω στην ανάλυση που εκπόνησε το τεχνικό κλιμάκιο, το οποίο είχε επισκεφθεί την πρωτεύουσα στις αρχές Ιουλίου.
Εξάλλου, σε ό,τι αφορά την Κύπρο, ο ίδιος ανέφερε πως το κλιμάκιο της τρόικας θα μεταβεί σύντομα στη Λευκωσία, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία. Τέλος, επιβεβαίωσε ότι στις 20 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί Eurogroup μέσω τηλεδιάσκεψης με θέμα την Ισπανία.


in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook