Την εκτίμηση ότι «είναι μαθηματικά βέβαιο ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει, γιατί δεν υπάρχει πιθανότητα να πετύχει τους στόχους του, αλλά κυρίως δεν βγαίνει με βάση τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας» εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σκουρλέτης. Επισήμανε ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής ενός καλύτερου χρόνου» για την επαναδιαπραγμάτευση του προγράμματος.

Ο Π.Σκουρλέτης δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ: «Μπορούμε να σκεφτούμε αν αυτό το περίμενε ένα, δύο, τρεις μήνες τι θα σημαίνει για την ελληνική κοινωνία και οικονομία;  Εδώ έχουμε την υλοποίηση μιας πολιτικής που ούτως ή άλλως επιδρά καταστροφικά πια για το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας και για την ίδια την οικονομία. Δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής ενός καλύτερου χρόνου.

»Δηλαδή πότε θα είναι καλύτερα; Όταν θα πάει να κλείσει το 45% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όπως λένε πλέον όλοι οι έγκυροι αναλυτές; Όταν η ανεργία θα σκαρφαλώσει ακόμη πιο ψηλά; Γιατί θα είναι καλύτερα; Όταν θα χρειαστεί να υπάρξουν νέα μέτρα γιατί τα ελλείμματα θα έχουν πολλαπλασιαστεί;

»Άρα λοιπόν, αν μπορεί κανείς να οδηγηθεί σ\’ ένα συμπέρασμα, είναι ότι τάχιστα πρέπει να εγκαταλειφθεί αυτή η πολιτική. Είναι όρος επιβίωσης πια..».

Σχετικά με το ζήτημα των αποκρατικοποίησεων, ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε: «Μας προτείνουν να υπάρχει μια υποκατάσταση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος διαφόρων κερδοφόρων δημόσιων επιχειρήσεων από ιδιώτες. Αυτό γιατί θα μεταφραστεί σε νέες θέσεις εργασίας ή σε περισσότερη ανάπτυξη; Από πού κι ως πού; Υπάρχει καμιά τέτοια πρόβλεψη; Ίσα-ίσα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να ανακοινώσει τη δημιουργία επιτροπών παρακολούθησης των αποκρατικοποίησεων. Παράλληλα, την Πέμπτη, αναμένεται να παρουσιάσει τις προτάσεις του για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καθώς και για το μέλλον του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Αγροτικής Τράπεζας.

Συνέντευξη Τύπου για την ΕΥΑΘ

Στο μεταξύ, την αντίθεσή τους στην αποκρατικοποίηση της ΕΥΑΘ εξέφρασαν στελέχη και βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, παραχωρώντας συνέντευξη Τύπου στον πεζόδρομο της οδού Μελενίκου έξω από τα γραφεία της εταιρείας στην Εγνατία.

Πριν και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ανήρτησαν πανό στο κτίριο με συνθήματα κατά της αποκρατικοποίησης και διένειμαν ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους για τις θέσεις τους.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Γιάννα Γαϊτάνη και Γιάννης Αμμανατίδης επεσήμαναν ότι οι αποκρατικοποιήσεις εταιριών στρατηγικής σημασίας, όπως η ΕΥΑΘ, η ΕΛΒΟ (την οποία κλιμάκιο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τη Δευτέρα), κ.ά. όχι μόνο δε θα φέρουν ανάπτυξη, αλλά θα υπονομεύσουν τη δυνατότητα μελλοντικής οικονομικής ανόρθωσης της χώρας. Επεσήμαναν την ανάγκη να κληθούν οι τοπικοί βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση να πάρουν θέση στο ζήτημα.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook