Εξαιρετική ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων τη Δευτέρα (16/7) το βράδυ στο Μεγάλο Αρσενάλι στη βραδιά Λόγου & Μουσικής με θέμα τη \”Θάλασσα και το Αιγαίο\”.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στο καλοσώρισμα των ιστιοπλόων που μετέχουν στο 49ο Ράλλυ Αιγαίου, και η οποία συνδιοργανώθηκε από τον Τομέα Πολιτισμού του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων.

Εξαιρετική όμως είναι η αφήγηση γι’ αυτήν την εκπληκτική βραδιά από τη Γενική Γραμματέα του Ν.Ο. Χανίων, κυρία Λία Κρασαδάκη-Μητσοτάκη:
Είμαστε τυχεροί όσοι βρεθήκαμε το βράδυ της Δευτέρας, 16 Ιουλίου, στο Μεγάλο Αρσενάλι στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων στη βραδιά Λόγου & Μουσικής με θέμα τη \”Θάλασσα και το Αιγαίο\”.

Ήταν μια βραδιά αφιερωμένη στο καλοσώρισμα των ιστιοπλόων που μετέχουν στο Ράλλυ Αιγαίου που φέτος ξεκινά απ’ την πόλη μας. Ήταν μια βραδιά που συνδιοργάνωσε ο Ν.Ο. Χανίων με τη συνδρομή του επίτιμου προέδρου του Ν.Ο.Χ., Ντίνου Μανιουδάκη, το Κ.Α.Μ. και ο Τομέας Πολιτισμού του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων για τους θαλασσοπόρους που τα κατάρτια τους ήταν στοιχημένα μπροστά απ’ το Αρσενάλι.

Ήταν ο λόγος, η αφήγηση, η δύναμη ψυχής και η ποίηση από τη δικηγόρο Ρόζα Κονταδάκη αλλά και ο απαντητικός και συμπληρωματικός λόγος της δικηγόρου Καίτης Μαρκουλάκη που μας ταξίδεψαν στο απέραντο γαλάζιο, στο κογχύλι του  Αιγαίου, στην αλμύρα της θάλασσας, στα ταξίδια για τον πηγεμό για την Ιθάκη, στα ξωτικά Μαραμπού και στης Ιντιας τα φανάρια, στον κόσμο τον μικρό τον μέγα, στον ανεκπλήρωτο έρωτα, στις θάλασσες που δεν έχομε ταξιδέψει ακόμη.

Ήταν όμως και το πιάνο και τραγούδι της Μαρίας Βουτσαδάκη, η κιθάρα και η φωνή του Θάνου Τζίκα, το δυνατό τραγούδι του Γιώργου Φραντζεσκάκη, το βιολί του Edmond Alexi και βέβαια το σαξόφωνο, τα πλήκτρα και το χρώμα της εκδήλωσης από τον Στέλιο Γαζιώτη που μας συνεπήραν.

Σιγοτραγουδήσαμε μαζί σας. Χορέψαμε στον αισθησιακό ρυθμό με την Βασιλική Ψαραδέλη και το ζευγάρι χορευτών με τους Γιώργο Μπενάκη και Αριέττα Στάθη. Ήταν ένα μαγευτικό ταξίδι στη θάλασσα, στο φως του λόγου και της ποίησης, της μουσικής και του χορού που συντόνισε τεχνικά ο Χρήστος Δασκαλής. 

Σας ευχαριστούμε όλους εσάς που μιλήσατε στην ψυχή μας, που μας ταξιδέψατε χωρίς σκάφος στα νερά του Αιγαίου.

Ήταν μια βραδιά που φούσκωσε με ελπίδα τα πανιά της ψυχής μας και με αντοχές τους αθλητές της θάλασσας.

Ήταν μια βραδιά για τους ιστιοπλόους του Ράλλυ Αιγαίου, τους λάτρεις της ιστιοπλοΐας, τους Χανιώτες, τους επισκέπτες της πόλης μας αλλά και όλους που υπηρετούν το ευ αγωνίζεσθαι στην πισίνα και στη θάλασσα, που στηρίζουν τον αθλητισμό γιατί ο αθλητισμός είναι πολιτισμός. Να είστε όλοι καλά!


nox.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook