Με 10ημερο προσφορών αποφάσισε να τονώσει την αγορά ο εμπορικός σύλλογος Χανίων, ύστερα από τη μουδιασμένη περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων.

Όπως διευκρινίζει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιάννης Μαργαρώνης, τα δεκαήμερα προσφορών αποτελεί δικαίωμα που δίνει η νομοθεσία στον εμπορικό κόσμο, και μπορεί να εφαρμοστεί για όλο το χρόνο εκτός από την περίοδο των εκπτώσεων.

Οι καταναλωτές μπορούν να έχουν όφελος – έκπτωση από τις αγορές τους μέχρι και 50% ενώ οι έμποροι ελπίζουν να δουν τα ταμεία τους να καλύπτουν το μειωμένο τζίρο της προηγούμενης περιόδου.
Στοιχεία κίνησης για το μήνα Φεβρουάριο

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του εμπορικού συλλόγου Χανίων 1 στις 3 επιχειρήσεις δήλωσε ότι είχε τον ίδιο περυσινό τζίρο ενώ η πλειοψηφία, ήτοι 2 στις 3 ότι είχε πτώση της τάξεως του 11%.
Το αποτέλεσμα αυτό, τηρουμένη της οικονομικής κρίσης, κρίνεται ικανοποιητικό καθώς οι φετινές εκπτώσεις κυμάνθηκαν σε μεγαλύτερα ποσοστά από τις προηγούμενες χρονιές.

Να σημειωθεί ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων μετέχει σε σειρά πρωτοβουλιών τόσο σε τοπικό επίπεδο – με τη συνεργασία του Δήμου- όσο και πανελλαδικό – μέσα από την υιοθέτηση συγκεκριμένων σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Εμπόρων.

Η πρώτη περίπτωση αφορά τη δράση \”Καταναλώνουμε ότι παράγουμε\” ενώ η δεύτερη αφορά δράσεις μέσω του Προγράμματος \”Συμμετέχω\”, και την πανελλαδική καμπάνια \”Ταμειακές μηχανές παντού, αποδείξεις για όλους\”.

Όλες οι παραπάνω πρωτοβουλίες σκοπό έχουν να αποβούν σε όφελος τόσο των εμπόρων όσο και των καταναλωτών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook