Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Άκη Τσοχατζόπουλο μετά την πολύωρη απολογία του εξάδερφου του, Νίκου Ζήγρα που έλυσε τη σιωπή του και μίλησε για πρόσωπα και πράγματα στην υπόθεση με το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος. Μάλιστα δεν αποκλείεται και άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση να πράξουν το ίδιο προκειμένου να αντιμετωπιστούν με ευνοϊκό τρόπο από την Δικαιοσύνη.

Ο Νίκος Ζήγρας, που εκτιμάται ότι είναι ο άνθρωπος – «κλειδί» πίσω από τις υπεράκτιες εταιρείες που εμπλέκονται στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου στην υπόθεση με το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος έκανε χθες στροφή 180 μοιρών και ζήτησε να δώσει συμπληρωματική απολογία στον ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του ο εξάδερφος του πρώην υπουργού επιβεβαίωσε τα στοιχεία του κατηγορητηρίου που συγκέντρωσαν οι ανακριτικές αρχές και έδωσε άκρως επιβαρυντικά στοιχεία για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και άλλα πρόσωπα. Πιο συγκεκριμένα, φέρεται να μίλησε για τον ρόλο ενός κρατικού αξιωματούχου, που μέχρι στιγμής δεν αντιμετωπίζει κατηγορίες.

Παράλληλα ο Νίκος Ζήγρας παραδέχθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι έως το 2004 ήταν ο διαχειριστής του «μαύρου» ταμείου του Άκη Τσοχατζόπουλου, γνώριζε ότι τα χρήματα ήταν «μαύρα» αλλά δεν ήξερε την προέλευση τους. Μετά το 2004, σύμφωνα με τον εξάδερφο του Άκη Τσοχατζόπουλο, τη διαχείριση πήρε ο Γ.Σαχπατζίδης, που έχει προφυλακιστεί για την υπόθεση.

Για την σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου είπε ότι δεν είχαν τόσο κοντινές σχέσεις αλλά εκτίμησε ότι ο πρώην υπουργός έλεγε τα πάντα στην Βίκυ Σταμάτη και γνωρίζει καλά τις υποθέσεις του.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι αρχικά είχε αρνηθεί να μιλήσει στις δικαστικές αρχές, καθώς τον συμβούλεψαν λάθος και σήμερα αποφάσισε να δώσει στοιχεία προκειμένου να υπάρξει θετική έκβαση στο αίτημα αποφυλάκισης που έχει καταθέσει.

Ωστόσο, δικαστικοί κύκλοι εκτιμούν ότι γνωρίζει περισσότερα αλλά προτίμησε να πει μόνο αυτά που ήθελε, ενώ δεν αποκλείεται να πέσει στα «μαλακά» αφού η απολογία του θα κριθεί ως ελαφρυντικό.

Την πόρτα του ανακριτή θα πέρασει, όμως, εκ νέου και ο επιχειρηματίας, Αστέριος Οικονομίδης, που είναι προφυλακισμένος για την υπόθεση. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο επιχειρηματίας είχε αναλάβει με την κατασκευαστική εταρειαί του την επισκευή του ακινήτου του πρώην υπουργού επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και πούλησε το διαμέρισμα επί της Δεινοκράτους στο Κολωνάκι στην κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή.

Για συναλλαγή κάνει λόγο ο πρώην υπουργός

Με μία ανακοίνωση μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατηγόρησε τον ανακριτή ότι συναλλάσσεται με τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

«Η ανακριτική Αρχή επιχείρησε συστηματικά μέχρι σήμερα συναλλαγή με κάποιους από τους εμπλεκομένους στην υπόθεση, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η μη προφυλάκισή τους. Η ίδια πρακτική φαίνεται ότι συνεχίζεται και σήμερα, προϊόν της οποίας είναι και όσα ακούγονται απόψε» είπε ο πρώην υπουργός.

«Καταγγέλλω ως εκ τούτου αυτή την παράνομη και ανήθικη τακτική του ανακριτή που συναλλάσσεται στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας με όσους ενδίδουν στις προτάσεις του» κατέληξε ο Άκης Τσοχατζόπουλος.


real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook