Ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης στο Πλατάνι Αχαΐας, σημείο που μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από αέρος

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην ευρύτερη περιοχή, δυσκολεύουν κατά πολύ το έργο της κατάσβεσης. Κοντά στο πύρινο μέτωπο βρίσκονται και τα χωριά Άνω και Κάτω Καστρίτσι.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 27 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην Πατρών – Κορίνθου.

Η πρώτη εστία που ξέσπασε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα στα χωριά Σελλά και Αργυρά απείλησε κατοικημένες περιοχές, ωστόσο η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής ακύρωσε αισίως την οδηγία εκκένωσης του χωριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε από το χωριό Σελλά, ενώ εικάζεται ότι όλα ξεκίνησαν από αμέλεια κάποιου που βρισκόταν στο πανηγύρι που είχε στηθεί στο Μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας, το οποίο γιόρταζε χτες.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε και σε δασική έκταση στην περιοχή Σφηνάρι Κισσάμου Χανίων. Επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 7 οχήματα , 10 άτομα πεζοπόρο και 1 ελικόπτερο.Διαβάστε αναλυτικά την πορεία της φωτιάς εδώ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook