Αρνητική στο ενδεχόμενο να δεχτεί ομάδες διάσωσης από την Ταϊβάν εμφανίστηκε η Ιαπωνία, ζητώντας όμως από την Ταϊπέι να της προωθήσει υλική βοήθεια όπως ανακοίνωσε το υπουργείο εξωτερικών της Ταϊβάν.

«Η Ιαπωνία μας ενημέρωσε ότι δεδομένου του χάους στις ζώνες της καταστροφής και θα μας ενημερώσει (όσον αφορά την αποστολή ομάδων διάσωσης) αφού θα έχει αξιολογήσει τις ζημιές. Μολαταύτα, μας έχει προωθήσει έναν κατάλογο με το υλικό που χρειάζεται και ελπίζουμε πως κοινωνικές οργανώσεις και φυσικά πρόσωπα θα επικοινωνήσουν με το υπουργείο εξωτερικώ, εάν επιθυμούν να παράσχουν αυτό το υλικό», αναφέρεται στο κείμενο.

Συγκεκριμένα, η ιαπωνική κυβέρνηση ζήτησε 500 γεννήτριες, 500 μαγειρικές εστίες κηροζίνης, 1000 πακέτα με ζεστό ιματισμό, 500 υπνόσακους, 1000 ζευγάρια γάντια και τρόφιμα που δεν αλλοιώνονται εύκολα, όπως μπισκότα, ή γαλέτες.

Μετά το χτύπημα του εγκέλαδου, η Ταϊβάν έχει δωρίσει 3,3 εκατ. δολάρια και έχει προθυμοποιηθεί να αποστείλει ομάδες διάσωσης και ιατρικό προσωπικό στους πληγέντες.

zougla

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook