Μνήμες από την τραγωδία της Λ. Εθνικής Αντιστάσεως με την πυρκαγιά στο κατάστημα εμπορίας αυτοκινήτων του Δ. Κασσαβέτη που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο ανθρώπων ξυπνούν δύο χρόνια μετά.

Συγκεκριμένα – σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews- τα παιδιά της 71χρονης που έχασε τη ζωή της λίγες ημέρες μετά το περιστατικό ενώ νοσηλευόταν στη Μ.Ε.Θ του νοσοκομείου Ρεθύμνου κατέθεσαν αγωγή σε βάρος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, την οποία θεωρούν υπεύθυνη για το θάνατο της μητέρας τους.

Να θυμίσουμε πως η άτυχη γυναίκα, η οποία διέμενε στην μοιραία πολυκατοικία, εντοπίστηκε αναίσθητη από τους πυροσβέστες, οι τελευταίοι όμως θεώρησαν πως ήταν ήδη νεκρή και προχώρησαν την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς, χωρίς να την απεγκλωβίσουν.

Όταν διαπίστωσαν τι είχε συμβεί είχε χαθεί ήδη πολύτιμος χρόνος, γεγονός που επιδείνωσε την κατάσταση την υγεία της και σύμφωνα με τους συγγενείς της, την οδήγησε πιο κοντά στο θάνατο.

Την είδηση για την κατάθεση Αγωγής σε βάρος της Πυροσβεστικής επιβεβαίωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Δημήτρης Σαββόπουλος, ο οποίος ωστόσο δε θέλησε να σχολιάσει περαιτέρω το θέμα.  

Μανόλης Αλεξάκης 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook