Λίγες ώρες μετά την είδηση της αποστρατείας του ο Ταξίαρχος ε.α. Μανόλης Χρονάκης με γραπτή δήλωση του εκφράζει τις ευχαριστίες του προς το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου, τους φορείς του Νομού και τα Μ.Μ.Ε. για την συνεργασία που είχαν κατά την παραμονή του στη θέση του Α.Δ. Λασιθίου. Συγκεκριμένα ο κος Χρονάκης αναφέρει: 

''Μετά τις τελευταίες κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία και την αποχώρηση μου από την θέση του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου και την αποστρατεία μου από το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας μετά από 37 χρόνια υπηρεσίας, αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ στο προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου, τους πολίτες και τους φορείς του Νομού Λασιθίου, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και να τους εκφράσω τις πιο θερμές ευχαριστίες μου για την άριστη και εποικοδομητική συνεργασία μας και τη δημιουργική μας προσπάθεια σε όλους τους τομείς της αστυνομικής δραστηριότητας.

Φεύγω ικανοποιημένος, έχοντας ήσυχη τη συνείδησή μου ότι έκανα το καθήκον μου και προσέφερα τις υπηρεσίες μου όσο καλύτερα μπορούσα.

Εύχομαι σε όλους υγεία, ευτυχία και πρόοδο ατομική, οικογενειακή και υπηρεσιακή.''