Την προβολή των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων που παρέχουν οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, και ιδιαίτερα η αιολική ενέργεια ζητεί ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος από την κυβέρνηση με επιστολή του στους συναρμόδιους υπουργούς Κ. Χατζηδάκη, υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών, Ι. Στουρνάρα, υπουργό Οικονομικών, Ευ. Λιβιεράτο, υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Δ. Αβραμόπουλο υπουργό Εξωτερικών.

Όπως επισημαίνει στην επιστολή ο κ. Μίχαλος οι επενδύσεις σε ΑΠΕ είναι μηδενικού ρίσκου λόγω του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, ενώ το κόστος παραγωγής της αιολικής ενέργειας είναι χαμηλότερο κατά 5% από αυτό μιας μονάδας φυσικού αερίου και βέβαια η παραγόμενη ενέργεια είναι φιλική προς το περιβάλλον.

Ακόμη, υπογραμμίζει πως στη χώρα μας η εγκατεστημένη ισχύς των Α.Π.Ε. ανερχόταν το τέλος του 2011 σε στα 2.516,19 MW αποτελώντας περίπου το 20% της συνολικής εγκατεστημένης ισχύος ηλεκτρικής ενέργειας. Με δεδομένο το στόχο για παραγωγή 10.650 MW από ΑΠΕ όλων των τεχνολογιών το 2020, τα περιθώρια περαιτέρω ανάπτυξης είναι τεράστια.

Τέλος, υποστηρίζει πως με την προβολή από μέρους της κυβέρνησης των πλεονεκτημάτων αυτών θα δοθεί νέα σημαντική ώθηση των επενδύσεων σε αιολική ενέργεια, που αποτελεί έναν τομέα που στηρίζει την εθνική οικονομία, ενώ θα καταστήσει και ανταγωνιστικότερες τις ελληνικές επιχειρήσεις που θα μπορούν να προμηθεύονται φθηνότερη και καθαρότερη ενέργεια.

ιn.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook