Η ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου και του Kiel κατασκεύασε τον αερογραφίτη από ένα δίκτυο νανοσωλήνων άνθρακα, ενώ, όπως αναφέρει το περιοδικό New Scientist, στην εμφάνισή του σε μεγάλη κλίμακα θα μπορούσε κανείς να πει ότι μοιάζει με ένα… μαύρο σφουγγάρι.

Το νέο υλικό έχει πυκνότητα μικρότερη από 0,2 μικρογραμμάρια ανά κυβικό εκατοστό, είναι δηλαδή 400 φορές πιο ελαφρύ από το φελιζόλ. Μπορεί να συμπιεστεί 1.000 φορές πριν γυρίσει πίσω στο αρχικό του σχήμα, αλλά και να υποστηρίξει πολύ περισσότερο βάρος απ’ ό,τι «ανταγωνιστές» του όπως το aerogel. Σύμφωνα με το Phys.org μπορεί να αντέξει, μάλιστα, έως και 40.000 φορές το βάρος του.

\"\"

Παραδόξως, είναι αγώγιμο, κάτι το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μπαταρίες ή άλλη τεχνολογία, ενώ, επιπλέον, είναι ανθεκτικό σε χημικές επιθέσεις.

Ο αερογραφίτης παίρνει τον τίτλο του ελαφρύτερου υλικού στον κόσμο από το μικρο-πλέγμα, ένα υλικό που ανακαλύφθηκε τον περασμένο Νοέμβριο και το οποίο είχε πάρει με τη σειρά του τον τίτλο του ελαφρύτερου υλικού από τον υγρό καπνό.

digitalife.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook