Αυτό που συνέβη το Σεπτέμβριο του 2010 στο ξενοδοχείο «Salamis Bay Conti Resort Hotel» της κατεχόμενης Αμμοχώστου δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους!

60χρονη Βρετανίδα τουρίστρια, η Gloria Smith, βρήκε τραγικό τέλος στο πολυτελές δωμάτιο του πεντάστερου ξενοδοχείου, όπου έκανε διακοπές με τον αρραβωνιαστικό της, όταν επιστρέφοντας από το μπάνιο της, διψασμένη καθώς ήταν, αποφάσισε να ανοίξει το μπουκάλι με το μεταλλικό νερό.

Για κακή της τύχη, όμως, το μπουκάλι δεν περιείχε νερό… αλλά υγρό απορρυπαντικό, το οποίο είχε ξεχάσει η καθαρίστρια.

Λίγα λεπτά αργότερα και αφότου η συνταξιούχος κομμώτρια είχε πιει το «νερό», κατέρρευσε στο μπάνιο του δωματίου και ανήμπορη να βοηθήσει τον εαυτό της, άρχισε να φωνάζει στον σύντροφό της: «Είναι δηλητήριο, βοήθησέ με».

Και το πιο τραγικό της υπόθεσης; Ο γιατρός του ξενοδοχείου είχε τελειώσει τη βάρδια του και έτσι η άτυχη γυναίκα και ο αρραβωνιαστικός της έπρεπε να περιμένουν το ασθενοφόρο, που θα τη μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου και άφησε την τελευταία της πνοή.

Όσο για την καθαρίστρια, η οποία γέμισε το μπουκάλι του νερού με το τοξικό υγρό και ξέχασε να το πάρει φεύγοντας από το δωμάτιο... Αρχικά συνελήφθη, αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη αφού είχε κάνει «λάθος»!