Σε αναζήτηση ισοδύναμων μέτρων για να μην υπάρξουν περικοπές στα ειδικά μισθολόγια και να μειωθεί ο ΦΠΑ 23% στην εστίαση βρίσκεται η Κυβέρνηση.

Στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών αναφερόμενο στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών δήλωσε πως έγινε σε καλό κλίμα και αποφασίσθηκαν οι γενικές κατευθύνσεις για τις περικοπές.

Όπως τόνισε την επόμενη Πέμπτη, όποτε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας θα συναντηθεί με την τρόικα, θα έχουν αποκρυσταλλωθεί οι περικοπές δαπανών ύψους 11,5 δισ. ευρώ, για τις οποίες θα αξιοποιηθεί και η μελέτη που κατήρτισε το ΚΕΠΕ.

Πάντως, για το θέμα θα υπάρξει νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών το πιθανότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Το στέλεχος αναφερόμενο στο κλίμα της σημερινής σύσκεψης τόνισε πως ήταν πολύ καλό και έγινε συζήτηση εφ’ όλης της ύλης .

Βάρος δόθηκε στα περίπου 20 ισοδύναμα μέτρα, τα οποία -εφόσον αποδεχθεί η τρόικα- θα ληφθούν για να αποφευχθεί η περικοπή των ειδικών μισθολογίων κατά 12% και να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση.

«Επιδίωξη μας είναι να μην μας επιβληθούν προσθετά μέτρα για την κάλυψη των αποκλίσεων του Προϋπολογισμού 2012», τόνισε το στέλεχος, το οποίο διευκρίνισε πως τα θέματα των αποκρατικοποιήσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών τα έχει αναλάβει προσωπικά ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς.

in.gr