Έπεσε την Κυριακή η αυλαία της 13ης Γεωργικής Έκθεσης Μεσσαράς στους Βώρους του Δήμου Φαιστού.

Ο Δήμος Φαιστού στα πλαίσια της προβολής και της προώθησης των αγροτικών προϊόντων, αλλά και του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, συμμετείχε στην έκθεση με δικό του περίπτερο. Έπειτα από πρόσκληση είχαν καλεστεί όλοι οι φορείς, οι επιχειρήσεις και οι παραγωγοί του Δήμου Φαιστού για να συμμετάσχουν και να προβάλλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Οι επιχειρήσεις και οι παραγωγοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και συμμετείχαν στο περίπτερο του στην έκθεση ήταν τα εξής:

1.Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσαράς – λάδι και ελιές

2.ΒΙΑΝΑΜΕ- φρούτα και ντομάτες (Τυμπάκι)

3.Βότομος Α.Ε.-νερό (Ζαρός)

4.Πρωτογεράκης Βαγγέλης-λάδι (Βώρους)

5.Αναψυκτικά Θαύμα (Μοίρες)

6.Αναψυκτικά Ψηλορείτης  (Σκούρβουλα)

7.Τσικριτσάκης Γεώργιος – μέλι (Ζαρός)

8.Ελαιώνας – παραδοσιακός ξενώνας (Ζαρός)

9.Κουτσάκης Μανώλης – κηπευτικά (Αντισκάρι)

10.Ξηρουδάκης Αντώνης – κρασί, ξύδι, ρακί, κιτρορακί (Μαγαρικάρι)

11.Κτήμα Τζαγκαράκη Μιχαήλ- λάδι (Ζαρός)

12.Φασουλάκης Κων/νος – ντομάτες, ρακί (Βώροι)

13.Χαλκιαδάκης Μανώλης – αγκινάρα άγρια(Γρηγοριά)

Η δήμαρχος δήλωσε σχετικά «Ο δήμος Φαιστού στηρίζει τις επιχειρήσεις και τους παραγωγούς του Δήμου μας. Μέσα από το περίπτερο μας στην 13η Γεωργική Έκθεση Μεσσαράς οι επισκέπτες γνώρισαν τα προϊόντα και τις επιχειρήσεις του τόπου μας. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως όλους όσους συμμετείχαν στο περίπτερο του δήμου και ευχόμαστε τη συνέχιση της άριστης συνεργασίας με όλους τους φορείς του Δήμου μας.»

Τα προϊόντα εξαιρετικής  ποιότητας που παράγονται στο δήμο προσέλκυσαν πλήθος κόσμου που επισκέφθηκαν το περίπτερο του δήμου για να τα δοκιμάσουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί επισκέπτες με επιχειρήσεις σε Αθήνα και εξωτερικό ζήτησαν περαιτέρω πληροφορίες για παραγωγούς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο δήμο και έλαβαν το Μητρώο Φορέων και Παραγωγών, στο οποίο είναι καταγεγραμμένοι όλοι οι παραγωγοί και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο δήμο Φαιστού.  Επίσης, στο περίπτερο του δήμου υπήρχε και υλικό τουριστικού ενδιαφέροντος της περιοχής  με κύριους άξονες τους αρχαιολογικούς χώρους, τη διαμονή –ξενοδοχεία, παραλίες, τόποι φυσικού κάλλους, εναλλακτικές δραστηριότητες & αξιοθέατα, μοναστήρια, χώρους εστίασης και πολιτισμού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook