Στην Τορεβιέχα της Ισπανίας βρίσκεται από την Τρίτη (17/7) το απόγευμα η 12μελής αποστολή της Εθνικής ομάδας Κορασίδων Συγχρονισμένης κολύμβησης, η οποία από την Πέμπτη 19 έως την Κυριακή 22 Ιουλίου θα αγωνιστεί στο Μεσογειακό Κύπελλο.
Την προσπάθεια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ενισχύουν δύο αθλήτριες του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, η Γιάννα Γκεοργκίεβα και η Αντωνία Μαζοκοπάκη. Η πρώτη θα συμμετάσχει στα αγωνίσματα του Σόλο, του Ντουέτο, του Ομαδικού, του Κόμπο και των Φιγούρων ενώ η Μαζοκοπάκη στο Ομαδικό, στο Κόμπο και τις Φιγούρες.
Την αποστολή συνοδεύουν η ομοσπονδιακή προπονήτρια Μαρία Θηβαίου, η τεχνική σύμβουλος Ελένη Κουγιά, οι διεθνείς κριτές Στέλλα Κωνσταντινίδου, Ιουλία Παπαθεοδοσίου και ο Δημήτρης Φαραντούρης, μέλος της τεχνικής επιτροπής του αθλήματος στην COMEN (αρχηγός αποστολής).
Τις ευχές τους για καλή επιτυχία στην Εθνική μας ομάδα αλλά και στις δύο Χανιώτισσες αθλήτριες, εκφράζουν οι γονείς των κοριτσιών:
«Ευχόμαστε σε ολόκληρη την ελληνική αποστολή και ιδιαίτερα στις Χανιώτισσες αθλήτριες Γιάννα Γκεοργκίεβα και Αντωνία Μαζοκοπάκη καλή επιτυχία και να ανεβάσουν ψηλά για άλλη μια χρονιά την ελληνική μας σημαία και την εθνική μας συνείδηση! Τα κορίτσια έχουν κάνει τεράστια προσπάθεια, μεγάλο αγώνα και πολύ σκληρή προετοιμασία για το μικρό της ηλικίας τους και όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα… είναι πρωταθλήτριες της ζωής και της καρδιάς μας»…
Αναλυτικά, την αποστολή της Εθνική μας απαρτίζουν οι αθλήτριες: Γιάνα Γκεοργκίεβα (Σόλο, Ντουέτο, Ομαδικό, Κόμπο, Φιγούρες), Σοφία Μαλκογεώργου (Ντουέτο, Ομαδικό, Κόμπο, Φιγούρες, αναπληρωματική Σόλο), Αθανασία Τσόλα (Ομαδικό, Κόμπο, Φιγούρες, αναπληρωματική Ντουέτο), Μυρτώ Καματερού, Μελιτίνη Δημακάκου, Κατερίνα Φουκαλά, Βαλεντίνα Φαραντούρη και Αντωνία Μαζοκοπάκη (Ομαδικό, Κόμπο, Φιγούρες),  Παρασκευή Κοφίδη (Κόμπο, Φιγούρες, αναπληρωματική Ομαδικό), Ελένη Στραβάκου (ομοίως), Ιωάννα Δάντη (Φιγούρες, αναπληρωματική Ομαδικό, Κόμπο), Ελευθερία Γκουζούνα (ομοίως).
 
Το πρόγραμμα του Μεσογειακού Κυπέλλου (ώρες Ισπανίας):
 
19 Ιουλίου
15.30 Ντουέτο (προκριματικά ελεύθερου)
19.00 Ομαδικό (προκριματικά)
 
20 Ιουλίου
10.00 Σόλο (προκριματικά)
17.00 Κόμπο (τελικός)
 
21 Ιουλίου
09.30 Φιγούρες
18.30 Ντουέτο (τελικός)
 
22 Ιουλίου
11.00 Σόλο (τελικός)
17.00 Ομαδικό (τελικός)
nox.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook