Δεκάδες καταγγελίες έχει λάβει η Ένωση Καταναλωτών-Ποιότητα Ζωής, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «σχετικά με τον εκβιασμό των τραπεζών ότι θα ρυθμίσουν τα επιδοτούμενα από τον ΟΕΚ στεγαστικά δάνεια μόνο με νέα σύμβαση, η οποία δε θα προβλέπει επιδότηση».

Η ΕΚΠΟΙΖΩ σημειώνει, ότι σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 2575/2012, ο Οργανισμός δεν παρεμβάλλεται στις διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες και θα εξακολουθήσει να καταβάλλει την επιδότηση του επιτοκίου, με βάση τους προβλεπόμενους όρους στην αρχική σύμβαση, σύμφωνα με τους οποίους η επιδότηση από πλευράς του Οργανισμού δεν θα υπερβαίνει τα εννέα πρώτα χρόνια του συνολικού χρόνου αποπληρωμής του δανείου.

Σύμφωνα με την ένωση καταναλωτών, οι τράπεζες εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι η απόφαση αυτή, αντί να καθιστά υποχρεωτική τη διατήρηση της επιδότησης, απλώς την προβλέπει, σε συνδυασμό με ενδεχόμενη ρύθμιση, ενώ πιέζουν τους δανειολήπτες να υπογράψουν νέες συμβάσεις, χωρίς επιδότηση.

Η ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί τώρα την κυβέρνηση να καταστήσει με νόμο υποχρεωτική τη διατήρηση της επιδότησης του ΟΕΚ σε όλα τα δάνεια που τυγχάνουν επαναδιαπραγμάτευσης για καλύτερους όρους αποπληρωμής.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook