Συνάντηση με τους παράγοντες του τουρισμού στη Βόρειο Ελλάδα προτίθεται να έχει ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θόδωρος Καράογλου, προκειμένου να συζητήσουν την απόφαση ξένων αεροπορικών εταιρειών να διακόψουν δρομολόγια από και προς τη Θεσσαλονίκη.

«Μετά τον ακτοπλοϊκό και τον σιδηροδρομικό αποκλεισμό, η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη και με τον αεροπορικό» δήλωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι μια τέτοια προοπτική «περιθωριοποιεί την πόλη, πλήττει τις προοπτικές της οικονομικής της ανάπτυξης, την αποξενώνει ως τουριστικό προορισμό και μετατρέπει τη Βόρεια Ελλάδα σε \”άγονη γραμμή\” της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

«Σε μια εποχή που η ελληνική οικονομία αναζητά \”ανάσες\” στον τουρισμό και την εξωστρέφεια, η επιστροφή της Μακεδονίας και της Θράκης στον συγκοινωνιακό χάρτη της Ευρώπης είναι απαραίτητη προϋπόθεση ανάπτυξης» δήλωσε ο κ. Καράογλου.

«Για αυτό το λόγο, σύντομα θα συναντηθώ με τους τουριστικούς παράγοντες της Βόρειας Ελλάδας, προκειμένου να συζητήσουμε και να βρούμε από κοινού λύσεις για αυτό το μείζον πρόβλημα που ανακύπτει» πρόσθεσε.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook