«Ανυπόστατους» ισχυρισμούς χαρακτήρισε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνος Μιχαηλίδης, όσα διατύπωσε στην κατάθεσή του ο εξάδερφος του πρώην υπουργού Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας.

Ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου εμπλέκει τον Ντίνο Μιχαηλίδη στο σκάνδαλο για την αγορά των ΤΟRM -1, που είχαν δοθεί στην Κύπρο από την Ελλάδα ως αντιστάθμισμα για τη μεταφορά των πυραύλων S-300 στην Κρήτη.

Σε δήλωση του στο ΡΙΚ, ο κ.Μιχαηλίδης υποστήριξε: «Πρόκειται για ανυπόστατους ισχυρισμούς και αποκυήματα φαντασίας. Μένω κατάπληκτος, είπε, από όσα αναφέρονται για το πρόσωπό μου».

Ο συγκατηγορούμενος του πρώην υπουργού υποστήριξε στον ανακριτή ότι ο κ.Μιχαηλίδης είχε ενεργό ρόλο όχι μόνο στην οργάνωση της όλης επιχείρησης για το «ξέπλυμα» αλλά και σε διακίνηση χρημάτων προερχόμενων από «μίζες» που δόθηκαν για την επιλογή των ρωσικών όπλων TORMI.

Κατά τους ισχυρισμούς του θεωρούμενου ως ανθρώπου- κλειδί στη διαχείριση των εξωχώριων εταιρειών που νομιμοποιούσαν το λεγόμενο «μαύρο πολιτικό χρήμα», ο Κύπριος πολιτικός φέρεται να εμπλέκεται εξαιρετικά ενεργά στη δημιουργία των επίμαχων εταιρειών. Επίσης, κατά τον κατηγορούμενο, ο πρώην υπουργός «έφερνε» συχνά στην Ελλάδα χρήματα «σε σακούλες».