Ο διοικητής του Α.Τ. Σούδας επικοινώνησε την Τετάρτη με τη Νατάσα Μπομπολάκη, πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ», και ζήτησε πληροφορίες και στοιχεία σχετικά με τα σκυλιά ενός κατοίκου της Χωραφακιάς Χανίων, ο οποίος τα είχε αλυσοδεμένα έξω από τον στάβλο του.

Σύμφωνα πάντα με το zoosos.gr, o διοικητής εξήγησε στην κα Μπομπολάκη, ότι «έχει άνωθεν εντολή να ερευνήσει άμεσα την υπόθεση». Όπως ήδη είχε δημοσιεύσει η ιστοσελίδα, το ένα από τα σκυλιά πέθανε στις 15 Ιουλίου προφανώς από θερμοπληξία, αφού ήταν διαρκώς στον ήλιο χωρίς νερό και στέγαστρο, ενώ η θερμοκρασία την περασμένη εβδομάδα εκεί έφτανε τους 38 βαθμού κελσίου.

Το δεύτερο ζώο μετά τις συνεχείς παρατηρήσεις, που του έκαναν οι γείτονες το εξαφάνισε. Η Αμερικανίδα γειτόνισσα τράβηξε τις φωτογραφίες και κατήγγειλε την κακοποίηση των ζώων, αφού ο ιδιοκτήτης τους όχι μόνο δεν έβαζε νερό αλλά τα έδερνε και με έναν πλαστικό σωλήνα, όταν δεν τον υπάκουαν.

Σύμφωνα με την καταγγελία αυτής της γυναίκας, οι γείτονες είχαν πολλές φορές λύσει τα ζώα, που βρίσκονταν στον περιφραγμένο χώρο και τους είχαν βάλει νερό, όμως ο ιδιοκτήτης τους αδιαφορούσε για τις παρατηρήσεις και τις ενέργειες τους και συνέχιζε να τα βασανίζει.

Η Αμερικανίδα κατέθεσε σήμερα τα όσα είδε στο Α.Τ. Σούδας και εκεί πληροφορήθηκε, ότι ο αγρότης, όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν από τι πέθανε το αλυσοδεμένο ζώο, είπε, ότι αυτό ήταν άρρωστο…

zoosos.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook