Η ΤΟΥΟΤΑ για ακόμα μια φορά βρέθηκε στην πρώτη θέση της ελληνικής αγοράς  με συνολικές ταξινομήσεις 19.414 αυτοκινήτων.

Αναλυτικότερα, η ΤΟΥΟΤΑ βρέθηκε στην κορυφή των επιβατικών με 16.716 ταξινομήσεις, όγκος που αντιστοιχεί στο 11.8% της αγοράς, καθώς επίσης και στην πρώτη θέση των επαγγελματικών αυτοκινήτων με 2.698 ταξινομήσεις ή ποσοστό 25.4%.

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Ελλάς κ Αριστείδης Αραβανής, με βάση τα αποτελέσματα της χρονιάς 2010, τόνισε τα εξής:

«Σε μια χρονιά, απρόβλεπτων και συγχρόνως δυσμενών εξελίξεων, η ΤΟΥΟΤΑ βελτίωσε σημαντικά το μερίδιο αγοράς της επιτυγχάνοντας 12.8%, το οποίο και αποτελεί ρεκόρ 20-ετίας.

Η ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς και το Δίκτυο των Εξουσιοδοτημένων Εμπόρων ευχαριστούμε θερμά και καλωσορίζουμε στην οικογένεια της ΤΟΥΟΤΑ του 19.414 πελάτες οι οποίοι μας εμπιστεύθηκαν και προτίμησαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

Παράλληλα θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους 350.000 πελάτες μας ότι και τη νέα χρονιά η ΤΟΥΟΤΑ είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες της αγοράς προσφέροντας νέα προϊόντα με προσήλωση στην απόλυτη εξυπηρέτηση των πελατών μας».

 

Η συνολική αγορά του αυτοκινήτου στη χώρα μας το 2010 μειώθηκε κατά 35.3% σε σύγκριση με το 2009.  Συγκεκριμένα, το 2010 έκλεισε με 141.499 ταξινομήσεις σε επιβατικά αυτοκίνητα, ενώ το 2009 είχαν ταξινομηθεί 220.548 αυτοκίνητα.  Η μείωση αυτή, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Ελλάς, κ. Α. Αραβανής, οφείλεται στην οικονομική ύφεση και στην απροθυμία του κοινού να προβεί σε αγορές αγαθών υψηλής αξίας.

Το 2011, που ανατέλλει, βρίσκει την ΤΟΥΟΤΑ με μια ανανεωμένη γκάμα ποιοτικών και αξιόπιστων μοντέλων, τα οποία προσφέρουν, μέσα από τις καινοτόμες τεχνολογίες που εφαρμόζουν (Υβριδική τεχνολογία και Toyota Optimal Drive), υποδειγματική ισορροπία μειωμένης κατανάλωσης, χαμηλές εκπομπές CO2 και ασυμβίβαστη οδηγική απόλαυση.   Eπιπλέον, φέτος δύο ολοκαίνουργια μοντέλα προστίθενται στη γκάμα της ΤΟΥΟΤΑ και συγκεκριμένα στην κατηγορία Β: το όχημα ελεύθερου χρόνου (SUV), Urban Cruiser και το πολυμορφικό Verso-S, τα οποία συμπληρώνουν την γκάμα της ΤΟΥΟΤΑ στην κατηγορία των μικρομεσαίων μαζί με το best seller της αγοράς, το Τoyota Yaris.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook