Το πρώτο βήμα για την δημιουργία, μέσω μεγάλης επέκτασης, ενός υπερσύγχρονου πρότυπου βρεφονηπιακού σταθμού στη συνοικία του Άγιου Ιωάννη και συγκεκριμένα στον υφιστάμενο σταθμό «ΜΗΤΕΡΑ»έγινε σήμερα με την υπογραφή από το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη της σύμβασης για την εκπόνηση μελέτης κατασκευής του έργου.

Πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό έργο υποδομής που θα μπορεί να φιλοξενήσει σε πλήρη ανάπτυξη 220 παιδιά, (50 βρέφη, 160 νήπια και 10 νήπια με αναπηρία)

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί περιμετρικά του σταθμού όλα τα έργα διανοίξεων σε μια μεγάλη έκταση 4.009,56 τ.μ ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής.

Ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός Ολοκληρωμένης Φροντίδας (Β.Σ.Ο.Φ.) θα διαθέτει άνετους, προσεγμένους χώρους που εγγυώνται την ασφάλεια των παιδιών,νέες κτιριακές εγκαταστάσεις εμβαδού 1300 τ.μ και βελτίωση των υφιστάμενων που θα εξυπηρετούν τις διάφορες ανάγκες των παιδιών (χώροι ανάπαυσης, τραπεζαρία, χώροι υγιεινής, άνετος χώρος στον κήπο να παίξουν, γήπεδα κ.λπ.

Ανάδοχος της μελέτης μετά από σχετικό διαγωνισμό είναι Σύμπραξη Γραφείων Μελετών και ο χρόνο ολοκλήρωσης είναι περίπου 200 μέρες από την υπογραφή της σύμβασης.

«ΒΑΣΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΟΜΗ»

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου αποτελούν μια από τις βασικές κοινωνικές δομές του Δήμου μας άρα και μια από τις βασικές μας προτεραιότητες .

Με την κατασκευή νέων κτιριακών εγκαταστάσεων και την βελτίωση των υφιστάμενων στον βρεφονηπιακό σταθμό «ΜΗΤΕΡΑ» ο οποίος θα μπορεί να φιλοξενήσει πολλαπλάσια παιδιά , προσθέτουμε ακόμα ένα λιθαράκι στην θεμελιώδη κοινωνική υποχρέωση του Δήμου μας προς την εργαζόμενη μητέρα και κατ΄ επέκταση προς την Ηρακλειώτικη οικογένεια.

Πρωτίστως όμως , συνέχισε ο κ. Κουράκης , προς τα παιδιά, στα οποία οφείλουμε να προσφέρουμε ένα ζεστό οικογενειακό και ασφαλές περιβάλλον φιλοξενίας, και να τα οδηγήσουμε στα πρώτα τους βήματα στην κοινωνία, βοηθώντας τα να αναπτύξουν την προσωπικότητα και τις ικανότητες τους ώστε να είναι έτοιμα να προσαρμοστούν στο σχολικό περιβάλλον που θα ακολουθήσει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook