Το στιγμιότυπο γυναικών από το Θιβέτ να χαλαρώνουν σε έναν χαμάμ με τα παιδιά τους είναι μία μόνο από τις πολλές φωτογραφίες που τράβηξαν την προσοχή των κριτών στη φετινή International Print Exhibition. Η Royal Photographic Society έλαβε περισσότερες από 3.000 φωτογραφίες από 800 φωτογράφους.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία απέσπασε το τρίτο βραβείο.Η έκθεση παρουσιάζει πολλές φωτογραφίες επαγγελματιών και ερασιτεχνών φωτογράφων από όλο τον κόσμο.

Το Χρυσό βραβείο απονεμήθηκε στην Gaby Wood για το «Νεκρό ελάφι». «Η φωτογραφία βγήκε το περασμένο καλοκαίρι στο New Jersey. Είχα πάει για τρέξιμο και βρήκα αυτό το πανέμορφο ελάφι που είχε πεθάνει λίγο πριν.

Γύρισα στο σπίτι και πήρε τη φωτογραφική μου μηχανή, ζήτησα κι από τα παιδιά μου να έρθουν. Κι έτσι βγήκε η φωτογραφία», είπε η φωτογράφος.Χρυσό βραβείο απέσπασε και ο Matthew Town για τη φωτογραφία «Ξιφομάχος».Αργυρό βραβείο απονεμήθηκε στην Amanda-Jane Bollini για τη φωτογραφία της στην Winchelsea Beach.Αργυρό βραβείο και στον Daniel Lilley.Χάλκινο βραβείο κατέκτησε και η Chrissie Westgate για τη φωτογραφία «Watching the Band»Το «κοράκι της βροχής» χάρισε το τρίτο βραβείο και στον Gordon Bramham.Η φωτογραφία «Urban Renewal» του Bill Cooper με θέμα την αλλαγή απέσπασε το βραβείο Allen & Overy LLP με έπαθλο 1.000 λίρες. Το πολυεπίπεδο και πολύχρωμο σκηνικό συμπυκνώνει τη διαρκή αλλαγή σε μία πολύβουη πόλη.Η έκθεση παρουσιάζεται έως τις 9 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο.

newsbeast.gr