Αναγκαία για να υπάρξει όλη η αλήθεια, χαρακτηρίζει ο Άκης Τσοχατζόπουλος, σε συνέντευξή του, την αίτησή του στον ανακριτή να καταθέσουν όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, που συνυπέγραφαν τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, μιλώντας μέσα από τις φυλακές, αναφέρει ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα έκαναν πλακάκια , σε μία προσπάθεια να εξαφανίσουν για την υπόθεση των υποβρυχίων τις ευθύνες όλων των υπόλοιπων υπουργών και να περιορίσουν τον έλεγχο αποκλειστικά στον ίδιο.

\”Δεν έχω σχέση με τις off shore και τις μίζες\”

Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι δεν έχει σχέση με τις μίζες. \”Δεν επιτρέπω όλοι αυτοί οι κύριοι να επιχειρήσουν να φορτώσουν τις λεγόμενες μίζες όπου τις βρήκαν και όπου υπάρχουν\”, λέει και προσθέτει : \”Εμένα με αφορά οιαδήποτε μίζα\”.

Σε ότι αφορά τις σχέσεις τους με τις off shore, ο ίδιος επιμένει ότι δεν έχει καμία σχέση: \”Όλες αυτές οι εταιρείες που επιχειρήθηκε να μου φορτωθούν πιεστικότατα από την αρχή, δεν έχουν καμία σχέση με εμένα\”.

Ο πρώην υπουργός αναφέρεται και στον στενό του συνεργάτη, Γιάννη Σμπώκο, πρώην γγ της Διεύθυνσης Εξοπλισμών, με τον οποίο όπως λέει οι σχέσεις τους είναι \”νορμάλ\”.

\”Τον τελευταίο καιρό δεν είχαμε καμία ιδιαίτερη σχέση και επικοινωνία \”, τονίζει ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Μάλιστα αμφισβητεί αν υπάρχει κείμενο στο οποίο ζητά από έναν \”Γιάννη\” να του επιστρέψει 1 εκατ. ευρώ.

\’\’Όλοι ήθελαν να βρουν έναν ένοχο στον οποίο να φορτώσουν τα θέματα της διαφθοράς.\’\’

Ο ανακριτής απείλησε τη Σταμάτη για το σπίτι

\’\’Εγώ διαμαρτύρομαι πρώτα για τη γυναίκα μου και έχω κάνει μήνυμα, κάλεσμα και ήμερα πάλι είμαι υποχρεωμένος να το ξαναπώ, γιατί ο κύριος ανακριτής κάνει πως δεν ακούει, ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρατείται άλλο στη φυλακή\’\’.

\’\’Ο ανακριτής φέρθηκε απαράδεκτα. δεν υπάρχει κανένας λόγος η γυναίκα μου να παραμένει φυλακισμένη. Το παιδί μου… Τραγικές συνέπειες, ψυχικές διαταραχές και μια σειρά άλλα πράγματα\’\’.

Αναφορικά με τη συμπεριφορά του ανακριτή δήλωσε: \’\’Κυρία μου εσείς είστε κατηγορούμενη και εγώ είμαι αυτός που θα πάρω το σπίτι σας, γιατί έτσι πρέπει να γίνει.\’\’

Σταμάτη για Ζήγρα: \’\’Τον αγνοούσα και τον αγνοώ\’\’

Συκοφάντη χαρακτηρίζει τον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκο Ζήγρα, η Βίκυ Σταμάτη σε συνέντευξή της μέσα από τις φυλακές, με αφορμή την απολογία του τελευταίου.

\’\’Με τον εν λόγω κύριο δεν είχα ουδέποτε προσωπικές σχέσεις στο παρελθόν, ούτε συγγενικές επαφές, ούτε καν τυπικές\’\’ δηλώνει η Βίκυ Σταμάτη μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού σε τηλεοπτικό δίκτυο.

Στην ερώτηση αν γνώρισε τον ξάδερφο του συζύγου της, κ. Ζήγρα, η Βίκυ Σταμάτη απαντά πως: \’\’Τον αγνοούσα και τον αγνοώ. Αν ο εν λόγω κύριος για να αποκομίσει πιθανά ανταλλάγματα αποπειράται να δημιουργήσει ψευδεπίγραφες εντυπώσεις για το πρόσωπό μου (…) θα πράξω τα νόμιμα. Μόνος ένας δεινός συκοφάντης μπορεί να αναφέρεται σε ανύπαρκτα νομικά και πραγματικά γεγονότα κάνοντας εικασίες και υποθέσεις\’\’.

\’\’Δε μπορεί να ευθύνομαι για τα πάντα\’\’

\’\’Κατηγορηματικά δηλώνω ο εν λόγω κύριος κατά το παρελθόν είχε στενές επαφές, ιδιαίτερες σχέσεις με το πρώην οικογενειακό περιβάλλον του συζύγου μου\’\’ τόνισε.

\’\’Δε μπορεί η κα Βίκυ Σταμάτη-Τσοχατζοπούλου να ευθύνεται για τα πάντα. Δε γίνεται ένα ορισμένο περιβάλλον, επιλεκτικά να χαίρει ασυλίας\’\’ αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στο τέλος της συνέντευξης η Βίκυ Σταμάτη ζήτησε να σεβαστούν την κατάστασή της η οποία είναι πολύ κακή. \’\’Εννοώ την ψυχική και την σωματική και δε θέλω να πω τίποτα περισσότερο\’\’.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook