«Βλέμματα στον Ουρανό» τιτλοφορείται η εικαστική έκθεση των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Μαυροματάκη-Μητέρα που πραγματοποιείται στις 20, 21 και 22 Ιουλίου 2012, στο Γιαλί Τζαμισί, στο παλιό λιμάνι των Χανίων. Θέματα που έχουν πηγή έμπνευσης τον ουρανό μαζί και με σχετικές συνθέσεις μεγάλων ζωγράφων (Κλεέ, Μιρό, Σαγκάλ, Ματίς, Πικάσο, Καντίνσκι κ.ά.) συνιστούν το πολύχρωμο τοπίο της έκθεσης και αποτελούν τα ερεθίσματα για να αναπτυχθούν οι καλλιτεχνκές δεξιότητες των μικρών και μεγαλύτερων μαθητών (4-12 χρονών).

Ο επισκέπτης της έκθεσης δε θα έχει μόνο την ευκαιρία να θαυμάσει εκφάνσεις της παιδικής φαντασίας και δημιουργικότητας αλλά και να συμμετάσχει σ’ ένα εξίσου σημαντικό κοινωνικό έργο. Κι αυτό είναι η ενίσχυση της ΕΛΕΠΑΠ (παράρτημα Χανίων). Τα έσοδα απ’ τις πωλήσεις των έργων καθώς κι απ’ τη λαχειοφόρο αγορά που συνδιοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια Μαυροματάκη-Μητέρα και το παράρτημα της ΕΛΕΠΑΠ στην πόλη μας, θα διατεθούν για τις ανάγκες των παιδιών ΕΛΕΠΑΠ.

Η έκθεση θα διαρκέσει από 20 έως 22 Ιουλίου και θα λειτουργεί απ’ τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 10.00 το βράδυ. Η κεντρική εκδήλωση παρουσίασης της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Ιουλίου στις 12.00 το μεσημέρι. Την Παρασκευή 20 Ιουλίου το πρωί θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά των θερινών τμημάτων απασχόλησης των Εκπαιδευτηρίων Μαυροματάκη-Μητέρα. Η κλήρωση των δώρων της λαχειοφόρου αγοράς θα γίνει την Κυριακή 22 Ιουλίου στις 9.00 το βράδυ στο χώρο της εικαστικής έκθεσης.

Το εγχείρημα συνδράμουν με προσφορά των έργων τους οι ζωγράφοι Γιατρουδάκη Πόπη, Καλογερής Αιμίλιος, Σπανάκης Κώστας και Φραντζεσκάκης Αντώνης καθώς και τοπικές επιχειρήσεις (Everest-Κρητική Εστίαση ΑΕ, Γελασάκης Shipping Travel Center,  Μυλωνάκης Cash & Carry) με την προσφορά των δώρων της λαχειοφόρου αγοράς.

Επιμέλεια της έκθεσης και οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων: Κώστας Μανωλάκης και Βίλμα Μαυροματάκη.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook