Από την Κύπρο, όπου πραγματοποίησε το πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, επιφύλαξε έμμεσες πλην σαφείς βολές για την τρόικα και την «συνταγή» που εφαρμόζει στην Ελλάδα, βυθίζοντας την οικονομία της χώρας στην ύφεση και οδηγώντας την κοινωνία στην ραγδαία υποβάθμιση.

Όπως δήλωσε, απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις, «θεωρώ ότι η 'συνταγή' η οποία έχει εφαρμοσθεί στην Ελλάδα ήταν λάθος». Μάλιστα πρόσθεσε εν όψει και της έλευσης της τρόικας: «Πιστεύω ότι αυτό έχει γίνει κατανοητό πλέον από τους ευρωπαίους εταίρους, συμμάχους και δανειστές μας και θεωρώ ότι και η τρόικα πλέον θα αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα με μεγαλύτερες εμπειρίες και με περισσότερη ευελιξία».

Ο κ. Μεϊμαράκης εκτίμησε ότι «υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης τέτοιας που και η οικονομία να μπορεί να μπει σε ανάπτυξη και ταυτόχρονα η κοινωνική συνοχή να μπορεί να διατηρηθεί σε επίπεδα συνεννόησης και συνεργασίας».

Ο Πρόεδρος της Βουλής είχε επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς των κυπριακών κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή των Αντιπροσώπων και συζητήθηκαν εκτενώς τα οικονομικά θέματα που ταλανίζουν τόσο την Ελλάδα, όσο και την Κύπρο. Μάλιστα του ζητήθηκε να μεταφέρει τις απόψεις και τις προτάσεις τους στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στην κατεύθυνση συντονισμού των δυο κυβερνήσεων.

* Την αμέριστη αλληλεγγύη του στον Κυπριακό λαό εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του με την ευκαιρία συμπλήρωσης 38 χρόνων από τη βάρβαρη τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τονίζει επίσης ότι νοιώθουμε ιδιαίτερα αλληλέγγυοι φέτος, που η Κυπριακή Δημοκρατία πλήττεται έντονα από την διεθνή καπιταλιστική κρίση και βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο επιβολής μνημονιακών πολιτικών στην Κύπρο.

 

in.gr