Τελευταία ενημέρωση: 15:30

Συνεχίζεται αν και σε ύφεση, με μικρές εστίες, η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης στη Κίσαμο Χανίων παραδίδοντας στις φλόγες χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες, δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις σχηματίζοντας ένα σκηνικό ολοκληρωτικής οικολογικής και οικονομικής καταστροφής ενώ σήμερα το πρωί τέθηκε υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στον Πλακιά Ρεθύμνου

Σε ύφεση η φωτιά στη Κίσαμο

Σε ύφεση, σε μικρές εστίες, βρίσκεται η φωτιά τη δημοτική ενότητα Ιναχωρίου Κισάμου που έχει περιοριστεί από το βράδυ της Πέμπτης σε δύσβατη βουνοκορφή στην περιοχή Βαθή (δείτε εδώ).

Στο σημείο επιχειρούν 9 οχήματα με 20 πυροσβεστες και 1 πεζοπόρο τμήμα με 13 άτομα από το Ηράκλειο ενώ το έργο της πυρόσβεσης ενισχύθηκε με το πυροσβεστικό ελικόπτερο από το Ηράκλειο, το οποίο πραγματοποίησε ρίψεις μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

Στο σημείο των επιχειρήσεων παραμένουν ο Πυροσβεστικός Διευθυντής Χανίων και ο Επιθεωρητής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων Κρήτης κ. Μπουραντάς.

Η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης στην Κίσαμο, μεταξύ των περιοχών Βάθη, Παπαδιανά Κεφάλι, και Αμυγδαλοκεφάλι καίει για τρίτη ημέρα λόγω διαδοχικών αναζωπυρώσεων ενώ η καταστροφή που έχει προκαλέσει είναι βιβλική καθώς στις φλόγες έχουν παραδοθεί χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης, αιωνόβιες ελιές, καλλιέργεις, εκατοντάδες ζώα αλλά και 2 αγροικίες και 2 εγκαταλελειμμένα σπίτια.

Έκτακτη σύσκεψη με επίκεντρο τις καταστροφές από τη φωτιά στην Κίσαμο

Ο Δήμος Κισσάμου συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη με την συμμετοχή των βουλευτών του ν. Χανίων, της Περιφέρειας Κρήτης, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών την Τρίτη 24/7/2012 και ώρα 13.00 μ.μ. στην Τοπική Κοινότητα Κεφαλίου της Δημοτικής Ενότητας Ινναχωρίου για την συζήτηση και λήψη αποφάσεων αναφορικά με την αντιμετώπιση των ζημιών που σημειώθηκαν λόγω της τεράστιας πυρκαγιάς που λαμβάνει χώρα (έστω και σε ύφεση) μέχρι και σήμερα στην ευρύτερη περιοχή των Εννιά Χωριών.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Πλακιά Ρέθυμνου

Υπό έλεγχο τέθηκε στις 8:30 το πρωί η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης στον Πλακιά χωρίς ομως να απειλεί κατοικημένες περιοχες. Στις φλόγες παραδόθηκαν 1500 στρέμματα, εκ των οποίων 1000 γεωργικής, 450 χορτολιβαδικής και 50 δασικής.

Στο σημείο επιχε 8 οχήματα με 21 πυροσβεστικούς υπαλλήλους.

Να σημειωθεί ότι περίπου 4.000 στρέμματα χορτολιβαδικής και καλλιεργήσιμης γης, καθώς και τουλάχιστον 3.500 ρίζες ελιές, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, παραδόθηκαν χθες στις φλόγες και έγιναν κάρβουνο, στα Λευκόγεια και στου Γιαννιού του δήμου Αγίου Βασιλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook