Eνα σημαντικό βήμα για την αποκατάσταση του ιστορικού σταφιδεργοστασίου στη Λεωφ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου αρ. 7 και μάλιστα για χρήση ενταγμένη στο πρόγραμμα της κοινωνικής πολιτικής της κάνει η Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου.
Yπεγράφη από το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη η σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης αποκατάστασης και διαμόρφωσής του διατηρητέου Δημοτικού αυτού κτιρίου από ομάδα μελετητών με ιδίους πόρους του Δήμου ενώ επόμενος στόχος είναι η χρηματοδότηση της ανακατασκευής του από το ΕΣΠΑ.


«ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ»

 Στις σημερινές συνθήκες παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης δοκιμάζονται τα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής. Η αυξημένη κοινωνική προστασία, η αλληλεγγύη και η προαγωγή της υγείας είναι επιβεβλημένες . Γι αυτό το λόγο προχωρούμε, συνέχισε, στη δημιουργία ενός Πολυδύναμου Κέντρου Επιμόρφωσης και Δημιουργικής Έκφρασης, με έμφαση στα παιδιά με ειδικές ανάγκες το οποίο θα δημιουργηθεί στο ιστορικό κτίριο του σταφιδεργοστασίου το οποίο θέλουμε να αποκαταστήσουμε, ώστε να γίνει ξανά λειτουργικό.


ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΤΑΦΙΔΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

Τον περασμένο αιώνα το κτίριο λειτούργησε ως σταφιδεργοστάσιο αρχικά και αποθήκη στη συνέχεια.
Μαζί με τα γειτονικά του κτήρια αποτελούν σημείο αναφοράς για την πόλη λόγω και της θέσης τους σε βασικό οδικό άξονα της.
Η περιοχή αυτή της Αγίας Τριάδας είναι τυπικά και ουσιαστικά ταυτισμένη με την ιστορία και την εξέλιξη της πόλης του Ηρακλείου, αλλά και με ολόκληρο το Νομό αφού υπήρξε, λόγω της εγκατάστασης επιχειρήσεων που συνδέθηκαν στενά με την οικονομική δραστηριότητα του τόπου (σταφιδεργοστάσια, οινοποιεία, λαδάδικα, σαπουνοποιεία), κέντρο βιοτεχνικών και εμπορικών δραστηριοτήτων για έναν ολόκληρο αιώνα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook