‘Chic nude’. Με αυτό το χαρακτηρισμό, το site του περιοδικού Madame Figaro περιγράφει το μακιγιάζ στο fashion show του YSL που έγινε πριν λίγες μέρες στο Παρίσι. To μακιγιάζ ήταν απίστευτα λιτό και έδινε με ελάχιστα προϊόντα μοναδική λάμψη στο πρόσωπο.

Επιδερμίδα τέλεια, διάφανη με ελάχιστη λάμψη στα ζυγωματικά, μάτια τονισμένα σε γήινους τόνους και χείλη απαλά σε μπεζ αποχρώσεις. Το μακιγιάζ του οίκου YSL φλερτάρει με το nude και καταφέρνει να δώσει σοφιστικέ θηλυκότητα στο πρόσωπο.

 \"\"

Φωτογραφία από τα παρασκήνια του show του YSL 


Αντίθετα, στις πασαρέλες των ανοιξιάτικων shows, τα κλασικά χρώματα επαναπροσδιορίστηκαν και πήραν μια νέα, ζωηρή και pop μορφή – εξάλλου όταν έρχεται η άνοιξη αλλάζουμε διάθεση και μαζί μακιγιάζ…

Τα χρώματα που έχουμε συνδέσει με αυτή την εποχή είναι λίγο πολύ κλασικά: ροζ, σιελ, παλ πράσινο, ροδακινί. Φέτος τα χρώματα αυτά είναι και πάλι οι πρωταγωνιστές του εποχικού μακιγιάζ αλλά παίρνουν μια νέα, έντονη και άκρως pop μορφή: το ροζ γίνεται φούξια, το σιελ, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία γίνεται έντονο μπλε (Gaultier), το πράσινο, λαχανί ενώ το πορτοκαλί και το κόκκινο κυριαρχούν. Όχι μόνο στα χείλη αλλά και τα μάτια (Dior).

Δείτε μακιγιάζ εμπνευσμένα από την πασαρέλα:

 

www.madamefigaro.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook