Συμπλοκή σημειώθηκε σήμερα το πρωί μεταξύ αστυνομικών και χασισοκαλλιεργητών στην περιοχή μεταξύ των χωριών Ρούστικα και Παλαίλιμνος στο Ρέθυμνο ,με αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός  24χρονου χασισοκαλλιεργητή.

Συγκεκριμένα συνελήφθη.  σήμερα  το πρωί, σε αγροτική περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Ρούστικων του Δήμου Ρεθύμνου, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, καλλιεργητής φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης, μετά από ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στο μηρό.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, εντόπισαν καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, σε αγροτική περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Ρουστίκων Δήμου Ρεθύμνου.

Στο εσωτερικό χώρο της καλλιέργειας εντοπίσθηκε ο 24χρονος μαζί με ένα ακόμα δράστη, να εκτελούν εργασίες. Κατά την επιχείρηση για τη σύλληψη τους, ο 24χρονος πυροβόλησε μία φορά με κυνηγετική καραμπίνα κατά των αστυνομικών από πολύ κοντινή απόσταση με ανθρωποκτόνο πρόθεση, οι οποίοι ανταποδίδοντας τα πυρά, τον τραυμάτισαν στον μηρό, ενώ ο δεύτερος δράστης, τράπηκε σε φυγή.

Στο χώρο της καλλιέργειας εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά εξακόσια (600) δενδρύλλια κάνναβης ύψους από ένα έως δύο μέτρα, καθώς επίσης και (317) αποξηραμένα δενδρύλλια, σε ειδικό χώρο αποξήρανσης, εντός της φυτείας. Επίσης, κατασχέθηκε η κυνηγετική καραμπίνα, την οποία χρησιμοποίησε ο 24χρονος, πυροβολώντας εναντίον των αστυνομικών.

Ο 24χρονος νοσηλεύεται φρουρούμενος ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του δεύτερου δράστη, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σε βάρος του 24χρονου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών και παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και όπλων.

Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.