Mε γοργούς ρυθμούς προχωρά το πρόγραμμα Ενοποίησης των Αρχαιολογικών Χώρων της Κνωσού ενός από τα πλέον σημαντικά έργα όχι μόνο για το Ηράκλειο, αλλά και για ολόκληρη την Κρήτη, το οποίο αποτελεί και μια από τις βασικές προτεραιότητες της δημοτικής αρχής.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης ενημερώθηκε για την πρόοδο του προγράμματος στη συνάντηση που είχε σήμερα στην Αθήνα με την Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας ¨Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων – Αναπλάσεις Α.Ε¨ (ΕΑΧΑ) κ. Ντόρα Γαλάνη και τον τεχνικό Διευθυντή της Κρατικής Εταιρίας κ. Θεοδόση Ψυχογιό .

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων όσον αφορά τη δημιουργία δικτύου με προτεινόμενες διαδρομές για πεζούς που θα συνδέουν το Ανάκτορο με τα περιφερειακά μνημεία (Βασιλική Έπαυλη, Καραβάν Σεράι, Οικία Αρχιερέα, Βασιλικός Τάφος, Μικρό Ανάκτορο, Βίλα Αριάδνη, Βίλα Διονύσου κ.α.) και συμφωνία για την ιεράρχηση των απαιτουμένων δράσεων.

Πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η σήμανση της εισόδου του τόσο σημαντικού αρχαιολογικού αυτού χώρου, η αναβάθμιση των όψεων των έναντι κτηρίων και η ασφαλής κυκλοφορία των πεζών. Για το σκοπό αυτό προετοιμάζεται αρχιτεκτονικός διαγωνισμός η προκήρυξη του οποίου προγραμματίζεται για το φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook