Ενώ λοιπόν ένας σοβαρός «δικέφαλος» δεν αναμένεται να έχει πρόβλημα με το νικητή του Μπνέι Γιεχούντα-Σίρακ (ακλόνητο φαβορί οι Ισραηλινοί μετά και το 2-0 του πρώτου αγώνα), οι Αρκάδες θα πετύχουν αντίπαλο (Μαρίτιμο) που δεν θα τους ασκήσει και… ασφυκτική πίεση αν περάσουν την Ίντερ Μπακού.

Ούτως ή άλλως τα ονόματα των πιθανών αντιπάλων δεν ήταν ικανά να προκαλέσουν κάποιο φόβο στον ΠΑΟΚ. Τουλάχιστον σε έναν σοβαρό ΠΑΟΚ, σαν αυτόν που ήδη έχουμε αρχίσει να βλέπουμε στα φιλικά.

Περισσότερο λοιπόν από την αξία της Μπνέι Γιεχούντα ή της αρμενικής Σίρακ ίσως τον απασχολεί η καυτή ατμόσφαιρα στα γήπεδα του Ισραήλ και τα παθήματα που έχουν υποχρεώσει οι ομάδες του στο παρελθόν τις ελληνικές (με πιο πρόσφατο το περσινό του Παναθηναϊκού από τη Μακάμπι). Εξάλλου, η Μπνέι είναι εκείνη που θεωρείται το απόλυτο φαβορί για να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ δεδομένου ότι -πέραν της ανωτερότητάς της- έχει επικρατήσει και 2-0 στο πρώτο ματς.

Όσο για τον Αστέρα, επίσης μπορεί να νιώθει ικανοποιημένος από την κλήρωση της Νιόν. Κι αυτό διότι οι Αρκάδες -εφόσον φυσικά υπερασπιστούν το 1-1 που απέσπασαν στο Αζερμπαϊτζάν και προκριθούν επί της Ίντερ Μπακού- θα μπορούσαν να βρουν έπειτα μεγάλα εμπόδια στο δρόμο τους. Ομάδες, για παράδειγμα, όπως η Μπιλμπάο, το Αννόβερο, η Ανζί και η Ρόζενμποργκ. Όχι βέβαια ότι η Μαρίτιμο δεν είναι υπολογίσιμη (πέρυσι εξάλλου τερμάτισε πέμπτη στο πορτογαλικό πρωτάθλημα) αλλά οπωσδήποτε δεν μπορεί να θεωρηθεί αντίπαλος που δεν μπορεί να «χτυπήσει» ο Αστέρας.

Σημειώνεται ότι τα πρώτα παιχνίδια του γ’ προκριματικού γύρου του Europa League θα διεξαχθούν στις 2 Αυγούστου και οι ρεβάνς μια εβδομάδα μετά (9/8).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook