Τζέιμς Χολμς είναι το όνομα του ανθρώπου που σκόρπισε το θάνατο σε κινηματογράφο στο Ντένβερ του Κολοράντο των ΗΠA κατά την διάρκεια της πρώτης προβολής του νέου Μπάτμαν σκοτώνοντας τουλάχιστον 12 άτομα. Πρόκειται για την αιματηρότερη επίθεση στις ΗΠΑ από το 2007.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τραυματίες ανέρχονται σε 38, ενώ το νεότερο θύμα είναι ένα μωρό, μόλις τριών μηνών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ δήλωσαν σοκαρισμένοι και απογοητευμένοι για αυτό που συνέβη.

«Είμαστε αποφασισμένοι να φέρουμε ενώπιον της δικαιοσύνης όποιον είναι υπεύθυνος, να παρέχουμε ασφάλεια για το λαό μας και να φροντίσουμε αυτούς που έχουν τραυματιστεί. Όπως κάνουμε όταν αντιμετωπίζουμε στιγμές σκότους και δυσκολίας, πρέπει να έρθουμε κοντά σαν μία αμερικανική οικογένεια», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως ανακοίνωσε το FBI, ο Τζέιμς Χολμς, που έχει ήδη τεθεί υπό κράτηση, είναι 24 ετών. Φορούσε αντιασφυξιογόνα μάσκα όταν άνοιξε πυρ στο κέντρο έξω από τις αίθουσες όπου γινόταν η προβολή έχοντας ρίξει νωρίτερα κάποιου είδους καπνογόνο.

Οι θεατές που βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα θεώρησαν ότι το σκηνικό τρόμου αποτελούσε κινηματογραφικό εφέ, λόγω της πρεμιέρας.

Σημειώνεται ότι ο ύποπτος έφερε πάνω του όπλα, ενώ δήλωσε στις Αρχές ότι μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών βρίσκεται στο σπίτι του. Σύμφωνα με το NBC η πολυκατοικία στην οποία διαμένει ο νεαρός έχει εκκενωθεί.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει ένα βίντεο που τραβήχτηκε από άνδρα που βρισκόταν στην αίθουσα την ώρα των πυροβολισμών, κατά το οποίο ακούγονται άνθρωποι να ουρλιάζουν και να προσπαθούν να ξεφύγουν από τα πυρά του άγνωστου δράση,  ενώ πολλοί από τους παρευρισκομένους έχουν αίματά στα ρούχα τους.

Την ίδια ώρα, αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στο CNN δήλωσε ότι είδε έναν αστυνομικό να μεταφέρει στα χέρια του ένα 9χρονο κορίτσι που έφερε τραύματα στην πλάτη της. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ακόμη ότι δέκα από τα θύματα σκοτώθηκαν μέσα στον χώρο του κινηματογράφου, ενώ άλλοι τέσσερις υπέκυψαν στα τραύματά τους στο νοσοκομείο.

Το FBI που συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές δεν συνδέει το αιματηρό επεισόδια με τρομοκρατικό χτύπημα.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook