Η κρίση στην Ελλάδα ρίχνει βαριά τη σκιά της σε ολόκληρη την περιοχή, είπε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόϊκο Μπορίσοφ, ο οποίος χαρακτήρισε τα Βαλκάνια \”δύσκολη περιοχή\” εξαιτίας των πρόσφατων πολεμικών συγκρούσεων, αλλά και των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν διάφορες χώρες.

Τα παραπάνω ανέφερε απαντώντας σε ερώτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχετικά με τα μέτρα που προγραμματίζει να λάβει η κυβέρνηση, για τον περιορισμό τυχόν αρνητικών επιπτώσεων για τη Βουλγαρία, λόγω της κρίσης στην Ελλάδα.

«Η κρίση στην Ελλάδα ρίχνει βαριά σκιά σε ολόκληρη την περιοχή μας. Η εικόνα της οποίας επισκιάζεται, επίσης, και από μερικές πρόσφατες εξελίξεις στη Ρουμανία, όπως, εξάλλου, και από τα οικονομικά προβλήματα της Σερβίας και της ΠΓΔΜ. Αλλά είναι γνωστό, ότι τα Βαλκάνια είναι δύσκολη περιοχή, όπου μόλις πριν δεκαπέντε χρόνια είχαμε και πολεμικές συγκρούσεις», είπε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.

Η ερώτηση, για τυχόν αρνητικές επιπτώσεις από πιθανή εξάπλωση της ελληνικής κρίσης, είχε τεθεί από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σεργκέι Στανίσεφ, ο οποίος όμως δήλωσε ότι πριν από τη διεξαγωγή των τελευταίων εκλογών στην Ελλάδα «υπήρχαν αρκετές ανησυχητικές ενδείξεις, ενώ τώρα τα πράγματα δείχνουν πιο αισιόδοξα».

Ο κ. Στανίσεφ, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, ότι «δεν δίνει συγκεκριμένες απαντήσεις για τα μέτρα, που προγραμματίζει η κυβέρνηση, εφόσον ληφθούν» και χαρακτήρισε το ζήτημα αυτό πολύ σημαντικό, εξαιτίας, όπως είπε, της δυναμικής παρουσίας ελληνικών επιχειρήσεων και τραπεζών στη βουλγαρική οικονομία αλλά και των μεγάλων εμπορικών συναλλαγών, μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών.

Απαντώντας ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στους «πάρα πολύ καλούς όρους», όπως είπε, που εξασφάλισε η Βουλγαρία, (δια του επίτοκου από 4,2 %) , με το οποίο θα εξυπηρετεί το ομολογιακό δάνειο που εξέδωσε πρόσφατα στη διεθνή κεφαλαιαγορά. Υπενθύμισε ακόμα, ότι αρκετές ελληνικές εταιρίες μετέφεραν την έδρα τους στη Βουλγαρία, τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να επωφεληθούν από τη χαμηλή φορολογία, Καταλήγοντας, έκανε γνωστό ότι θα δώσει πιο συγκεκριμένες απαντήσεις, μετά τη συζήτηση της πρότασης μομφής της κυβέρνησης του στη Βουλή, την ερχόμενη Τρίτη, επειδή, όπως είπε χαρακτηριστικά \”μπορεί να προκύψει άλλη κυβέρνηση που να σας απαντάει».

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook