Αναρτήθηκαν σήμερα, Παρασκευή 20/7/2012, το πρωί, «οι Γαλάζιες Σημαίες»  με την οποία βραβεύτηκαν  -για μία ακόμη χρονιά  . στις  παραλίες   Μαράθι   και   Καλαθάς  του Δήμου Χανίων, της Δ.Ε Ακρωτηρίου.

Με το εν λόγω βραβείο, πιστοποιείται τόσο η καταλληλότητα των νερών κολύμβησης,  όσο και οι άριστες υποδομές που εξασφαλίζουν την ασφαλή και άνετη εξυπηρέτηση των λουομένων. Πρέπει επί πλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα 31 αυστηρά κριτήρια, που αναφέρονται  τόσο στην  καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, όσο και την προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και ταυτόχρονα περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

 Οι ακτές που βραβεύτηκαν φέτος με τη Γαλάζια Σημαία στο Δήμο Χανίων είναι έντεκα  11 και οι οποίες είναι (με αλφαβητική σειρά):

1.Αγία Μαρίνα,

2.Άγιοι Απόστολοι 1,

3.Άγιοι Απόστολοι 2,

4.Άγιος Ονούφριος,

5.Καλαθάς,

6.Καλαμάκι,

7.Μαράθι,

8.Νέα Χώρα,

9.Σταλός,

10.Σταυρός,

11.Χρυσή Ακτή,

ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ

Επίσης,  εκδήλωση ανάρτησης  Γαλάζιας Σημαίας θα πραγματοποιηθεί αύριο  Σάββατο  21 Ιουλίου 2012  στις παραλίες της Αγίας Μαρίνας και των Αγίων Αποστόλων 10.00.το και 11:30 το πρωί  αντίστοιχα.

Η ανάρτηση θα γίνει από τον Αντιδήμαρχο Χανίων Λευτέρη Αμπαδιωτάκη,  την Εντεταλμένη Σύμβουλο Τουρισμού Μαρία Κοκκινάκη, τον πρόεδρο της Επιτροπής Παραλιών Γιώργο Φραγγεδάκη, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Μαρίνας  κ Ανδρέα Παπαγιάννη και την  Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Δαράτσου κ  Ευτέρπη Βαλίνη 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook