Σύσκεψη υπό τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στο υπουργείο με αντικείμενο την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το \’Ασυλο Ανιάτων. Στη σύσκεψη θα μετάσχουν ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), Γεράσιμος Βουδούρης, καθώς ο Οργανισμός οφείλει 3 εκατ. ευρώ από νοσήλια ασφαλισμένων του, η πρόεδρος του Ιδρύματος Ιωάννα Ηλιάδη, καθώς και υπηρεσιακοί παραγόντες του υπουργείου Υγείας.

Στο μεταξύ, έχουν ήδη διατεθεί από τον ΕΟΠΥΥ 300.000 ευρώ και άλλες 68.000 ευρώ από τον ΟΓΑ προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες καθώς όπως κατήγγειλε χθες η κ. Ηλιάδη, υπάρχουν ελλείψεις βασικών φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, οι ασθενείς παρουσιάζουν συμπτώματα υποσιτισμού καθώς στερούνται βασικά είδη διατροφής, ενώ οι 170 εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από τον Μάρτιο.

Στο μεταξύ, εχθές ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς πραγματοποίησε επίσκεψη και συναντήθηκε με την Διοίκηση του Ασύλου, ενώ επισκέφθηκε και συζήτησε και με τους νοσηλευόμενους. «Η Πολιτεία δεν πρόκειται να αφήσει στην τύχη τους τις ανήμπορες ψυχές που βρίσκονται εδώ», δήλωσε ο κ. Σαλμάς, προσθέτοντας, όμως, ότι «το \’Ασυλο Ανιάτων λειτουργεί υπό καθεστώς ιδιωτικού δικαίου, έχει τεράστια ακίνητη περιουσία, ενώ οι περισσότεροι γέροντες και γερόντισσες είναι συνταξιούχοι. Δημιουργούνται, λοιπόν, ερωτήματα στα οποία θα φροντίσουμε να δοθούν άμεσα καθαρές απαντήσεις και λύσεις. Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση θα τελειώσει».

Η πρόεδρος του Ασύλου εξέφρασε την ικανοποίησή της για την άμεση αντίδραση του υπουργείου δηλώνοντας ότι «για πρώτη φορά εδώ και τέσσερις μήνες είδαμε ότι υπάρχει κι άλλη πλευρά του Κράτους η οποία σκύβει από πάνω μας και προσπαθεί».

Όπως υπενθυμίζει η naftemporiki.gr, την περασμένη Πέμπτη, ο πρόεδρος του ιδρύματος κατήγγειλε πως η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο \’Ασυλο Ανιάτων στην Κυψέλη, επειδή το ίδρυμα δεν είχε πληρώσει το χαράτσι. Η ΔΕΗ από την πλευρά ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε, ανακοινώνοντας πάντως πως το ρεύμα κόπηκε λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, επισημαίνοντας όμως ότι δεν γνώριζε πως η διακοπή της ηλεκτροδρότησης αφορούσε το \’Ασυλο, διότι ο μετρητής ήταν καταχωρημένος σε όνομα ιδιώτη.

Σε νέα της σημερινή ανακοίνωση τονίζει πως το ρεύμα δεν κόπηκε στο κτίριο στο οποίο διαμένουν οι ασθενείς, αλλά σε άλλο, στο οποίο στεγάζεται σχολή νοσοκόμων, ενώ η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε εντός ολίγων ωρών. Σημειώνει ακόμη πως στο κεντρικό κτίριο, που ηλεκτροδοτείται από διαφορετική παροχή στο όνομα «Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων» και στο οποίο διαμένουν οι ασθενείς του Ασύλου, δεν έγινε καμία αποκοπή ρεύματος, παρά το γεγονός ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του είναι κατά πολύ μεγαλύτερες από αυτές της παροχής που διεκόπη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook