Την έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2011, επέδωσε την Παρασκευή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής, Νικηφόρος Διαμαντούρος.

Μαζί με μια εξασέλιδη σύνοψη της έκθεσης, ο Ν.Διαμαντούρος έδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ένα πολύ μικρό φυλλάδιο, το οποίο, όπως είπε, περιέχει τις «αρχές που πρέπει να διέπουν την λειτουργία των Δημοσίων Υπαλλήλων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι διατυπωμένο σε όλες τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ».

«Τα πράγματα εξακολουθούν να είναι πολύ δύσκολα. Το ξέρετε καλύτερα από εμένα και νομίζω ότι εξαρτάται από το πόσο όλοι θα βοηθήσουν. Εσείς έχετε δώσει επανειλημμένα το στίγμα και το μήνυμα, το πώς όλοι θα βοηθήσουμε για να μπορέσουμε να κινηθούμε», είπε ο κ. Διαμαντούρος όταν ο κ. Παπούλιας του ζήτησε τις εκτιμήσεις του για τις εξελίξεις στην Ε.Ε.

«Αν δεν το κάνουμε όλοι μαζί, φοβάμαι ότι δεν είναι ευοίωνες οι συνθήκες. Το ξέρετε πολύ καλά. Από την άλλη μεριά, ξέρω ότι από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχει οπωσδήποτε μια πολύ καλή θέληση να βοηθηθούμε, αλλά είναι και το \’συν Αθηνά και χείρα κίνει\’», πρόσθεσε ο κ. Διαμαντούρος.

Ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής ενημέρωσε επίσης για την έκθεσή του τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς και τον Πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook