Στη Σλοβενία, ο πρώτος θάνατος από τον ιό της γρίπης H1N1 καταγράφηκε στην πόλη Σλοβένι Γκράντετς. Ένας ηλικιωμένος άνδρας, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της πόλης τις τελευταίες πέντε ημέρες, με αναπνευστικά προβλήματα, πέθανε χθες από επιπλοκές του ιού. Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονται άλλοι τρεις ασθενείς, που έχουν προσβληθεί από τη γρίπη των χοίρων.

Στην Κροατία, ο υπουργός Υγείας, Ντάρκο Μιλίνοβιτς, ανακοίνωσε το τέταρτο θανατηφόρο κρούσμα της νόσου.

Ο κ. Μιλίνοβιτς ανέφερε ότι το τέταρτο και το τρίτο θύμα της νόσου είχαν εμβολιαστεί κατά της νέας γρίπης, τονίζοντας ότι ο κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά στον εμβολιασμό.

Το τρίτο θύμα της νέας γρίπης έπασχε από διαβήτη και ήταν υπέρβαρος και ο τέταρτος ασθενής που πέθανε από τον ιό H1N1 δεν ανέπτυξε αρκετά αντισώματα, επειδή έπασχε από πολυκυτταραιμία, ανέφερε ο υπουργός Υγείας της Κροατίας και κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν.

«Είναι η καλύτερη προστασία και δεν είναι ακόμη αργά. Το εμβόλιο είναι το καλύτερο φάρμακο και πρόληψη κατά της γρίπης», είπε ο κ. Μιλίνοβιτς.

Στην Ολλανδία ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών από το νόσο στους επτά, ανακοινώθηκε από το Ολλανδικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος.

Εκπρόσωπος του Ινστιτούτου, ο δόκτορ Κοέν Μπέρεντς είπε ότι μεταξύ των τεσσάρων , δύο πολίτες ήταν απολύτως υγιείς ενώ οι άλλοι δύο είχαν και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας. Πρόσθεσε δε ότι οι θάνατοι σημειώθηκαν \”την περασμένη εβδομάδα\” αλλά δεν διευκρίνισε γιατί ανακοινώθηκαν σήμερα.

Ο δόκτορ Μπέρεντς ανέφερε ακόμα ότι συνολικά στη χώρα νοσηλεύονται 148 πολίτες που έχουν προσβληθεί από τη νόσο.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο χρόνο 60 πολίτες έχασαν τη ζωή τους από τη γρίπη τύπου Α στην Ολλανδία.

healthana-mpa.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook