Οι δυνατότητες ανάδειξης του ναυταθλητισμού στην Κρήτη, συζητήθηκαν στο διεθνές συνέδριο «Ναυταθλητικού Τουρισμού Κρήτης: Η Κρήτη αρμενίζει ανά τους αιώνες», που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ξενοδοχείο Αστόρια, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας.

Στο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ανάπτυξης του ναυταθλητισμού στο νησί μας, ο οποίος ανήκει στην κατηγορία του θεματικού-ποιοτικού τουρισμού. Ο Περιφερειάρχης αλλά και εκπρόσωποι της διεθνούς ιστιοπλοΐας και του τουρισμού επεσήμαναν ότι η Κρήτη με στοχευμένες κινήσεις και τη συνεργασια όλων μπορεί να πετύχει, καθώς το νησί μας έχει όλες τις προυποθέσεις για την ανάπτυξη του ναυταθλητικού τουρισμού.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης - παρουσία του Προέδρου της Παγκόσμιας Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης (ORC) Bruno Finzi, του μέλους του συμβουλίου της διεθνούς ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας Γιώργου Ανδρεάδη, του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής του διεθνούς συνεδρίου Γιάννη Παλλήκαρη, βουλευτών της Κρήτης, των προέδρων και μελών των ναυταθλητικών ομίλων Κρήτης, εκπροσώπων τουριστικών φορέων που ασχολούνται με τον ναυταθλητισμό, του προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Γιάννη Μπρα - επεσήμανε, ότι, «ο ναυταθλητικός τουρισμός αποτελεί διεθνώς μια διαρκώς αναπτυσσόμενη και δυναμική μορφή εναλλακτικού τουρισμού, φιλική προς το περιβάλλον και απόλυτα συνυφασμένη με τις γεωγραφικές και πολιτισμικές ιδιαιτερότητες του Αιγαίου μας».

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι «Η Κρήτη έχει τη δυναμική αλλά και τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να βγει άλλη μια φορά μπροστά στην εθνική προσπάθεια και να πρωτοπορήσει. Όλοι πρέπει να εργαστούμε προς μια κοινή προσπάθεια για να καταστήσουμε την Κρήτη προορισμό ναυταθλητικού τουρισμού» και προσέθεσε: «Αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα πορίσματα που θα προκύψουν από το συνέδριο, καθώς και οποιαδήποτε πρόταση συμβάλει ουσιαστικά στην περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου».

Στις δηλώσεις τους ο Γιώργος Ανδρεάδης και ο Bruno Finzi τόνισαν ότι η Κρήτη έχει ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη του ναυταθλητιμού, όπως επίσης μπορεί να φέρει τουρισμό στο νησί και μάλιστα ποιοτικό τουρισμό.

Αύριο Κυριακή στις 10 το πρωί πρόκειται να πραγματοποιηθεί εκδρομή στη Ντία όπου θα γίνει επίδειξη ναυταθλητικών επιδεξιοτήτων.