Πρώτη δημοσίευση! 13:18

Συνάντηση με τους φοιτητές και καθηγητές της Θεολογικής Ακαδημίας της Μόσχας είχε σήμερα στην Περιφέρεια ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης παρουσία και των στελεχών του Ινστιτούτου Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού που εδρεύει στον Άγιο Νικόλαο και φιλοξενεί τη Ρωσική αποστολή.

Οι Ρώσοι φοιτητές με τους καθηγητές που επισκέπτονται την Κρήτη στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος για την προβολή της Ελληνικής Γλώσσας και του Πολιτισμού, εξέφρασαν στον Περιφερειάρχη την χαρά τους που βρίσκονται στην Κρήτη, που μαθαίνουν την ιστορία του τόπου, και βιώνουν τις ομορφιές και την φιλοξενία του νησιού.

Ο Περιφερειάρχης καλωσορίζοντας εγκάρδια τους Ρώσους φοιτητές, καθηγητές αναφέρθηκε στους κοινούς θρησκευτικούς, ιστορικούς και πολιτισμικούς δεσμούς που ενώνουν τους Έλληνες και του Ρώσους, αλλά και τις ενέργειες της Περιφέρειας για την ανάπτυξη του τουρισμού και ιδιαίτερα του θρησκευτικού-προσκυνηματικού τουρισμού.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης τόνισε την σημαντικότητα εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας από τους φοιτητές λέγοντας χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους ίδιους και στους καθηγητές τους, ότι είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ελλάδας και της Κρήτης στην Ανατολική Ευρώπη.