Το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αποφύγει τις δομικές μεταρρυθμίσεις αν θέλει να επιστρέψει στις αγορές στέλνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξη του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Ο Γερμανός υπουργός ερωτάται για την έλλειψη προόδου στις μεταρρυθμίσεις που διαπιστώνει η τρόικα στην Ελλάδα και για το αν έχει εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι θα πράξει ό,τι χρειάζεται ώστε να μην υπάρχουν αναταράξεις εξαιτίας της Ελλάδας τον Σεπτέμβριο.

«Η προσπάθεια του Σαμαρά είναι ηράκλεια», υπογραμμίζει ο Β.Σόιμπλε.

Όπως προσθέτει ότι τα προβλήματα της Ελλάδας υπάρχουν εδώ και δεκαετίες και ότι ο λαός αντιμετωπίζει μία μεγάλη κρίση δημοσιονομικής προσαρμογής. «Όμως, δεν υπάρχει δρόμος για να παρακαμφθούν αυτές οι προσπάθειες», σημειώνει.

«Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ελλάδα», υπογραμμίζει «αλλά δεν μπορεί να αποφύγει τις δομικές μεταρρυθμίσεις. Δεν υπάρχει εύκολη λύση αν θέλει η Ελλάδα να έχει ξανά πρόσβαση στις αγορές».

» Για λόγους εσωτερικής πολιτικής, η εφαρμογή του προγράμματος καθυστέρησε. Τώρα η τρόικα πρέπει να εξετάσει την κατάσταση με τη νέα ελληνική κυβέρνηση και στη συνέχεια πρέπει να εξάγει συμπεράσματα. Όμως είναι στο χέρι της ελληνικής κυβέρνησης να εξηγήσει στο λαό τι είναι απαραίτητο για τη χώρα», καταλήγει.

 

in.gr