Σάρωσαν με πρωτιές και υπέροχες εμφανίσεις τα μικρά του Ο.Α.ΧΑΝΙΩΝ στη παγκρήτια γιορτή τένις  ¨10 με τόνο ¨ που διοργανώθηκε το σαββατοκύριακο 23/06/12-24/06/12 στις εγκαταστάσεις του Ο.Α.Α.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, κλείνοντας έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια δύσκολη χρονιά, ανταμείβοντας γονείς, προπονητές και παράγοντες , αφού κατέκτησαν όλες τις πρώτες θέσεις του τουρνουά.
Στο κόκκινο γήπεδο πήραν μέρος πολλοί λιλιπούτειοι αθλητές (49 παιδιά),που έδωσαν όμορφες μάχες παίζοντας με το σύστημα ROUND ROBIN (όλοι με όλους).  Οι ομάδες ήταν μεικτές των 2 ή 3 ατόμων. Κάθε ομάδα έπαιζε μια συνάντηση εναντίον όλων των άλλων ομάδων του GROUP της και κάθε συνάντηση κρινόταν σε 3 μονούς αγώνες. Νικήτρια ομάδα ανακηρυσσόταν  η ομάδα με τις περισσότερες νίκες.
Τα Χανιά στη κατηγορία αυτή κατέβασαν 2 ομάδες, την Αργεντινή-Χανιά 2 την οποία αποτελούσαν οι Βολτυράκης Ευτύχης, Ζερβός Στέλιος, Φουντουλάκης Νίκος και οι οποίοι βγήκαν δεύτεροι στον όμιλό τους χάνοντας με 1/2 από την Φιλία 2 και κερδίζοντας με 3/0 το Ηράκλειο 5. Η άλλη ομάδα ήταν η Γαλλία- Χανιά 1 την οποία αποτελούσαν οι Μαρινάκη Στελίνα ,Αλεξάκης Μάνος και κατέκτησαν την πρώτη θέση στον όμιλό τους κερδίζοντας με 2/0 το Ηράκλειο 3 , 2/1 το ACE, 1/1 ισοπαλία με το Ηράκλειο 9.
Για τα νεότερα μέλη του αθλήματος υπήρξε το RED STARS που πραγματοποιήθηκε σε μία μεικτή ομάδα παίζοντας όλοι με όλους με 10λεπτη διάρκεια. Νικητής ανακηρύχτηκε εκείνος με τις περισσότερες νίκες στο χρονικό διάστημα αυτό. Στη κατηγορία αυτή έλαβαν μέρος 9 παιδιά. Εξαιρετική παρουσία  ήταν εκείνη της Πενταράκη Ολυμπίας με 3 νίκες και 1 ισοπαλία.
Στο πορτοκαλί γήπεδο πήραν μέρος 41 παιδιά. Η μορφή των αγώνων σε αυτήν την κατηγορία ήταν ξεχωριστή για αγόρια-κορίτσια και το σύστημα των αγώνων το COMPASS KNOCK OUT DRAW όπου όλοι οι παίκτες ανεξάρτητα νίκης ή ήττας παίζουν τουλάχιστον 3 αγώνες. Όλοι οι παίκτες ξεκινάνε από το ταμπλό του ROLAND GARROS και ανάλογα με το ποιο γύρο χάνουν μεταφέρονται σε άλλα 3 ταμπλό 1.WIMBLENDON 2. US OPEN 3. AUSTRALIAN OPEN.Όλοι οι αγώνες παίζονταν στο 1 set των 4 games.
Αήττητοι στο πρώτο ταμπλό του ROLAND GARROS πορτοκαλί γηπέδου αναδείχθηκαν με 3 νίκες οι Χανιώτες αθλητές Ματσαμάκης Λευτέρης (έχοντας  ένα BYE στο πρώτο γύρω και κερδίζοντας τους Κοκκινιδη Θεόφιλο με 4/0, Κουτουλάκη Στέφανο με 4/2). Και ο Κασαπάκης Χρήστος (νικώντας τους Κουτεντάκη με 5/4, Πετρουλάκη Γιωργο με 4/0, Χαμηλάκη Μάνο με 4/2).Στους 8 του ταμπλό έφτασε και ο Κουτουλάκης Στέφανος νικώντας τους Μιχαλάκη  Μάνο με W/O, Φραγκομανωλάκη Γιάννη με 4/2 και έχοντας μία ήττα από τον Ματσαμάκη Λευτέρη με 1/4. 
Στο πράσινο γήπεδο πήραν μέρος 35 παιδιά. Στην κατηγορία αυτή η μορφή των αγώνων ήταν ίδια με του πορτοκαλί επιπέδου με τη διαφορά ότι οι αγώνες  ήταν μεικτή αγόρια –κορίτσια και ότι παίζονταν στο 1 set των 6 games. Αξίζει να σημειωθεί πως το επίπεδο των παιδιών ήταν εξαιρετικά καλό με εντυπωσιακούς αγώνες. Τις καλύτερες θέσεις κατέκτησαν εξ ολοκλήρου οι Χανιώτες αθλητές και στα 4 ταμπλό. 
Αναλυτικότερα: 
Στο πρώτο ταμπλό (ROLAND GARROS) την πρώτη θέση κατέκτησε ο Σχοινοπλοκάκης Γιώργος νικώντας διαδοχικά μετά από σκληρά ματς  και καταπληκτικές εμφανίσεις , τους Ματζουράνη Σταμάτη (W/O), Ζουμπά Ευτυχία (Σούδα) με 6/0, Ταμιωλάκη Βαλάντη (Ηράκλειο) με 6/4, Κωνστανταράκη Ανδρέα (Χανιά) με 7/5, και στον εντυπωσιακό τελικό το Ματσαμάκη Αντώνη (Χανιά) με 7/5.
Τη δεύτερη  θέση κατέλαβε ο Ματσαμάκης Αντώνης νικώντας τους Αλεξάκη     Χρήστο (Χανιά) με 6/0, Βολτυράκη Βασίλη (Χανιά) με 6/1, Τσαγλιώτη Αντώνη (Ρέθυμνο) με 6/2, Κονταράκη Ανδρέα (Χανιά) με 6/0 χάνοντας μετά από ένα δύσκολο παιχνίδι στο τελικό από το Σχοινοπλοκάκη Γιώργο (Χανιά) με 5/7.
Στη Τρίτη θέση έφτασε ο Κωνστανταράκης Ανδρέας κερδίζοντας μετά από νίκη στο μικρό τελικό με το Κονταράκη Ανδρέα (Χανιά) τον οποίο κέρδισε με 6/2. Ο αθλητής του Ο.Α.Χ. νίκησε ακόμη τους Πρινιανάκη Εύα (Λατώ)με 6/0, Γκαγκαουδάκη Στέλιο με 6/1, Καζιαλέ Βαγγέλη (Ρέθυμνο) με 6/1, και έχασε στον ημιτελικό από το Χανιώτη συμπαίκτη του Σχοινοπλοκάκη Γιώργο με 4/6.
Την τέταρτη θέση κατέκτησε ο Κονταράκης Ανδρέας μετά από εντυπωσιακά  παιχνίδια με τους συναθλητές του  στους ημιτελικούς ο οποίος μέχρι τότε κέρδισε τους Καλδίρη Γιώργο με 6/0, Σιδηρόπουλο Ραφαήλ (Ηράκλειο) με 6/4 , Σιμάτο Γιώργο (Ηράκλειο) με 6/3
Την πρώτη θέση στο δεύτερο ταμπλό (WIMBLEDON) μετά από μία ήττα από το Τσαγλιώτη Αντώνη (Ηράκλειο) με 2/6 κατέκτησε ο Διγενάκης Αλέξανδρος (Χανιά) μετά από πολύ καλές εμφανίσεις νικώντας τους Βαρδαβά Γιώργο με 6/0, Σταμούλου Άννα- Μαρία (Χανιά) με 6/3 αφού μετά από αδιαθεσία στο 0/3 εγκατέλειψε το αγώνα  και το Ζερβό Γιώργο (Χανιά) με 6/4. Ακολούθησε στη δεύτερη θέση ο Ζερβός Γιώργος (Χανιά) κερδίζοντας τη Παπαδογιάνη Εύα με 6/0, Βογιατζόγλου Μαριάννα (Χανιά) με 6/0, έχοντας μία ήττα από το Σιμάτο Γιώργο (Ηράκλειο) με 1/6. Μέχρι τους 8 του ταμπλό κατάφερε  να φτάσει η Βογιατζόγλου Μαριάννα έχοντας 2 ήττες από τους Σιδηρόπουλο Ραφαήλ (Ηράκλειο) με 6/4 , Ζέρβό Γιώργο (Χανιά) με 0/6 και 1 νίκη με το Καλδίρη Γιώργο με 6/0.
Στο US OPEN νικητής αναδείχθηκε ο Βολτυράκης Βασίλης (Χανιά) ο οποίος με δύναμη ψυχής κατάφερε να κερδίσει στο τελικό και να ανατρέψει το αποτέλεσμα καθώς έχανε με 5/1 και τελικά κέρδισε  το Μπόγρη Ευάγγελο (Ηράκλειο) μ 7/5. Έφτασε στη θέση αυτή νικώντας ακόμη τους Σταμούλου Άννα-Μαρία (Χανιά) με 6/0, Δελάκη Δημήτρη με 6/4, Μαρινάκη Τάσο (Χανιά) με 6/3, έχοντας μονάχα μία ήττα από τον Ματσαμάκη Αντώνη (Χανιά) με 1/6. Μέχρι τα ημιτελικά του ταμπλό έφτασε και ο Μαρινάκης Τάσος (Χανιά) νικώντας τους Παπαδογιάνη Εύα με 6/0 . Σιδηρόπουλο Ραφαήλ (Ηράκλειο) με 6/1.
Ο Χανιώτης αθλητής Αλεξάκης Χρήστος πήρε και το  τελευταίο τουρνουά AUSTRALIAN OPEN νικώντας τους Βαρδαβά Γιώργο με  6/0, Παπαδογιάνη Εύα με 6/1, και Κώτσου Μαριάσπα με 6/2 έχοντας 2 ήττες από τους Ματσαμάκη Αντώνη με 0/6 και Σταμούλου Άννα – Μαρία με 0/6 καθώς εγκατέλειψε τον αγώνα λόγω αδιαθεσίας.
Συνοδοί – προπονητές των παιδιών ήταν η Γρηγοράκη Πωλίνα και η Ριτζάκη Μαρία.
Αξίζει να σημειωθεί η άψογη συμπεριφορά και το FAIRPLAY των αθλητών μας κατά τη διάρκεια όλων των κρίσιμων αγώνων μεγάλου ανταγωνισμού , κάτι για το οποίο είναι άξιοι συγχαρητηρίων καθώς στον αγώνα δεν έχει σημασία μόνο το αποτέλεσμα και η απόδοση αλλά και το πνεύμα του αθλητισμού που προάγει την ευγενή άμιλλα.
Το Δ.Σ του Ο.Α.ΧΑΝΙΩΝ  συγχαίρει όλους τους αθλητές που πήραν μέρος στη παγκρήτια γιορτή τένις   ¨10 με τόνο ¨καθώς και τους προπονητές τους και τους εύχεται πάντα επιτυχίες και καλό καλοκαίρι.
oaxtennis.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook