Εκατοντάδες άνεργοι Ισπανοί, που διένυσαν εκατοντάδες χιλιόμετρα με τα πόδια μέχρι τη Μαδρίτη, ενώθηκαν με άλλους διαδηλωτές σήμερα κατά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι και της διαχείρισης της οικονομικής κρίσης σε αυτή τη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαδηλώσεις έχουν ξεσπάσει σε ολόκληρη την Ισπανία αφότου η κεντροδεξιά κυβέρνηση ανακοίνωσε, πριν από δύο εβδομάδες, νέες περικοπές δαπανών ύψους 65 δισ. ευρώ, προκειμένου να ικανοποιήσει τους όρους ενός σχεδίου διάσωσης της ευρωζώνης, με πυροσβέστες και αστυνομικούς να συμμετέχουν σε μία μαζική διαδήλωση την Πέμπτη, 19 Ιουλίου.

Εκατοντάδες άνεργοι ήρθαν με τα πόδια από τη νότια περιφέρεια της Ανδαλουσίας, η οποία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας στη χώρα, τη βόρεια Καταλονία και άλλες περιοχές, στην προσπάθεια να υπογραμμίσουν τη δεινή θέση στην οποία βρίσκονται οι άνεργοι σε μια χώρα που πλήττεται από την ύφεση, όπου σχεδόν ο ένας στους τέσσερις είναι χωρίς δουλειά.

Για σήμερα είχε προγραμματιστεί μια πορεία προς την κεντρική πλατεία Πουέρτα δελ Σολ της Μαδρίτης, η οποία έχει γίνει το θέατρο των διαμαρτυριών που περιλαμβάνουν εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές. Σε μια άλλη πορεία που έγινε νωρίτερα αυτό το μήνα ξέσπασαν βίαια επεισόδια και η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες.

Διαδηλωτές που φώναζαν «Άνεργοι, ξυπνήστε!» ενώθηκαν με μέλη του κινήματος των «Indignados» (Αγανακτισμένοι) της Ισπανίας, το οποίο διοργανώνει τακτικές καθιστικές διαμαρτυρίες στην πλατεία εδώ περισσότερο από ένα χρόνο.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook