Ο μεγιστάνας του Τύπου Ρούπερτ Μέρντοκ παραιτήθηκε από τη θέση του διευθυντή των εταιριών που ελέγχουν τις εφημερίδες Sun, The Times και The Sunday Times, σύμφωνα με την εφημερίδα The Telegraph και όσα αναφέρονται σε ένα μήνυμα εσωτερικής διανομής της News Corp., το οποίο περιήλθε στην κατοχή πολλών ΜΜΕ. Ο Μέρντοκ παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα από τα διοικητικά συμβούλια της News International Group, της Times Newspaper Holdings και της News Corp. Investments, όπως ανέφερε στον ιστότοπό της η Τέλεγκραφ, η οποία επικαλείται στοιχεία από το Companies House–το φορέα ο οποίος έχει, μεταξύ άλλων, ρόλο μητρώου των επιχειρήσεων στη Βρετανία.

Σύμφωνα με ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εσωτερικής διανομής της News Corp., η εξέλιξη εντάσσεται σε ένα \”εταιρικό σιγύρισμα\” που συνδέεται με την ανακοίνωση τον Ιούνιο πως η εταιρία θα κατατμηθεί σε δύο χωριστές επιχειρήσεις: μια (μικρότερη) εταιρία εκδόσεων και μια (μεγαλύτερη) εταιρία ψυχαγωγίας και τηλεοπτικών παραγωγών. Η οικογένεια Μέρντοκ προβλέπεται, βάσει του σχεδίου αναδιοργάνωσης της επιχείρησης, να διατηρήσει τον έλεγχο και των δύο. Η είδηση ωστόσο είναι πιθανό να αναζωπυρώσει τα σενάρια ότι η News Corp ετοιμάζεται να πουλήσει τις εφημερίδες της, μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών στην εφημερίδα News of the World, η έκδοση της οποίας ανεστάλη, που έπληξε τη φήμη του ομίλου του Μέρντοκ στη Βρετανία.

Οι αποκαλύψεις για την διαρκή παραβατικότητα στα ΜΜΕ που ελέγχει ώθησε μια επιτροπή της βουλής των κοινοτήτων να χαρακτηρίσει τον Μέρντοκ ακατάλληλο για να διευθύνει οποιαδήποτε σημαντική επιχείρηση. Ο Τζέιμς Μέρντοκ, ο οποίος ήταν ο πρόεδρος της βρετανικής θυγατρικής της, της News International, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, ήδη έχει παραιτηθεί και έχει μετοικήσει στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το εσωτερικό μήνυμα, το οποίο περιήλθε μεταξύ άλλων στην κατοχή του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, ο Ρούπερτ Μέρντοκ παραμένει \”πλήρως δεσμευμένος\” στην επιχείρηση και στις δραστηριότητές της.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook