Τελευταία ενημέρωση: 22:28

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 2:30 το μεσημέρι από το χωριό Μέρωνα του δήμου Αμαρίου στο Ρέθυμνο και επεκτάθηκε προς τα χωριά Αποστόλη, Πατσούς και Γερακάρη, παραδίδοντας στις φλόγες χιλιάδες στρέμματα μέχρι στιγμής, δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης.

Η φωτιά που ξεκίνησε από 6 διαφορετικές εστίες μαίνεται ανεξέλεγκτη ενώ λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, τις δυνάμεις πυρόσβεσης ενίσχυσαν δύο καναντέρ από την Ελευσίνα τα οποία ξεκίνησαν ρίψεις από τις 18:15 και σταμάτησαν λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ για να επιστρέψουν στη βάση τους.

Οι αρχές δίνουν μάχη με το χρόνο προκειμένου να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από τα χωριά ωστόσο το δύσβατο της περιοχής αλλά και το γεγονός ότι η φορά του ανέμου αλλάζει διαρκώς διευθύνσεις,  δυσχεραίνουν το έργο των ισχυρών Πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις από Ρέθυμνο, Χανιά και Ηράκλειο και επιχειρούν μέχρι στιγμής 16 οχήματα με 48 πυροσβεστικούς υπαλλήλους, 3 ομάδες πεζοπόρων τμήματων με 30 άτομα ενώ τις δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύσαν από αέρος, μέχρι που έπεσε το σκοτάδι,  το Πυροσβεστικό ελικόπτερο από Ηράκλειο και τα δύο καναντέρ από Ελευσίνα.

Οι επίγειες δυνάμεις θα επιχειρούν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά, η οποία σημειωτέον, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι είναι έργο εμπρηστών λόγω των πολλαπλών εστιών και του αρχικού σημείου που εκδηλώθηκε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook