Γέφυρα σωτηρίας από το λιμάνι της Γαύδου στα Σφακιά και απο εκεί στο Νοσοκομείο Χανίων στήθηκε το πρωί της Κυριακής, για τη διάσωση ενός 67χρονου Νορβηγού τουρίστα που αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, ο 67χρονος που βρίσκονταν στο νησί της Γαύδου για διακοπές, το απόγευμα του Σαββάτου, ένιωσε έντονη δυσφορία και οδηγήθηκε στο Κέντρο Υγείας Γαύδου με σοβαρό καρδιακό πρόβλημα.

Εκεί ο γιατρός, ένας 35χρονος Ελληνορώσος που ασκεί τα καθήκοντα του στο νησί εδώ και τρεις ημέρες, ειδοποίησε το ΕΚΑΒ να βρίσκεται σε ετοιμότητα σε περίπτωση που η κατάσταση του 67χρονου, χειροτέρευε.

Πράγματι, το πρωί σήμερα κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του 67χρονου στο Νοσοκομείο Χανίων οπότε και στήθηκε επιχείρηση διακομιδής του με τη συμβολή του Λιμενικού Σώματος και σκάφους ιδιώτη.

Η επιχείρηση διάσωσης του Νορβηγού τουρίστα ξεκίνησε λίγο μετά τις 8:30 με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενώ διεκομίσθη με το ταχύπλοο σκάφος «ΔΟΞΑ» Τ.Χ. ΣΦ. 21, από το λιμάνι της Γαύδου στο λιμάνι Σφακίων.

Στη συνέχεια ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον 67χρονο στο Νοσοκομείο Χανίων όπου και νοσηλεύεται.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook