Ένα ελληνοαμερικανικό fund, αποτελούμενο από επιφανείς ομογενείς επιχειρηματίες έρχεται να ρίξει στην ελληνική αγορά, σε πρώτη φάση το ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων, Η πραγματοποίηση επενδύσεων είναι ο πρωταρχικός τους στόχος.

Οι ισχυροί επιχειρηματίες θα επισκεφτούν την Ελλάδα καθώς αποτελούν τη συνοδεία του του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας στα πλαίσια εκδήλωσης της οργάνωσης \’\’Ελληνική Πρωτοβουλία\’\’.

Πέντε από αυτούς τους επιχειρηματίες παρουσιάζονται στην εφημερίδα \’\’Το Έθνος\’\’, κατέχουν περίοπτη θέση και έρχονται με σκοπό να ενισχύσουν την ελληνική οικονομία και να στηρίξουν επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Ποιοι είναι όμως αυτοί οι πέντε ισχυροί άνδρες που έρχονται να επενδύσουν στις ελληνικές επιχειρήσεις;

Τζον Κάλαμος

Είναι γνωστός ως \’\’γκουρού των επενδύσεων\’\’ και \’\’δισεκατομμυριούχος της διπλανής πόρτας\’\’ και έχει βραβευθεί ως επιχειρηματίας της χρονιάς για το 2006, από την Ernst&Young.

Η εταιρία του Calamos Asset Management την οποία δημιούργησε το 1977, διαχειρίζεται περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο 72χρονος ομογενής και βετεράνος του Βιετνάμ και η οικογένειά του, έχει συνολική περιουσία ύψους 1 δισ. δολαρίων.

Ο ίδιος έχει σπουδάσει οικονομικά και διοίκηση επιχειρήσεων στο Ιλινόις, ενώ μετά τις σπουδές του υπηρέτησε στην αεροπορία των ΗΠΑ, όπου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις πτυχές διαχείρισης κινδύνου των μετατρέψιμων ομολογιακών δανείων.

Τζόρτζ Σακελλάρης

Ιδρυτής εταιρείας ενέργειας που δραστηριοποιείται στη Βόρεια Αμερική και κάτοχος βραβείων επιχειρηματικής καινοτομίας, βρίσκεται μεταξύ των πλουσιότερων ομογενών με περιουσία ύψους 800 εκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρία του είναι μόλις 12 ετών, όμως ο ίδιος ασχολείται περισσότερα από 30 χρόνια με τη βιομηχανία της ενέργειας και του περιβάλλοντος. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Εθνικής Ένωσης Ενέργειας Εταιριών Υπηρεσιών(ΝΑESCO) και είχε προτείνει στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Ηλεκτρικής Ενέργειας την ανάπτυξη προγραμμάτων διαχείρισης από την πλευρά της ζήτησης, τα οποία εφαρμόστηκαν ευρέως στις ΗΠΑ.

Τζορτζ Στάμας

Πρόκειται για ένα από τους πιο επιφανείς δικηγόρους των ΗΠΑ και είναι συνεργάτης της νομικής εταιρίας Kirkland & Ellis στα γραφεία της Ουάσινγκτον και της Νέας Υόρκης, δίνοντας τις συμβουλές τους σε κορυφαίες αμερικανικές πολυεθνικές εταιρείες.

Το 1995 αναδείχθηκε από το περιοδικό The Mareican Lawyer ως ένας από τους επιφανέστερους δικηγόρους κάτω των 45 ετών. Εδώ και 13 συνεχή έτη κατατάσσεται μεταξύ των καλύτερων δικηγόρων των ΗΠΑ και η νομική επιθεώρηση Chambers USA τον περιγράφει ως \’\’όχι απλό τεχνικό δικηγόρο, αλλά και σύμβουλο\’\’ και ως \’\’παγκοσμίου κλάσης\’\’ δικηγόρο.

Αναφέρεται ως \’\’εξαιρετικός διαπραγματευτής\’\’ που αντιμετωπίζει τα προβλήματα με ορθολογικό τρόπο.

Άντριου Λιβέρης

Ο 58χρονος είναι ένας ακόμα από τους 50 πλουσιότερους Έλληνες ομογενείς των ΗΠΑ, με προσωπική περιουσία ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ. Είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας χημικών και πλαστικών Dow Chemical Company, θέση που ανέλαβε το 2004.

Σπούδασε χημικός στο Κουίνσλαντ και σε ηλικία 22 ετών ξεκίνησε την καριέρα του, ασχολούμενος με τις κατασκευές, τη τη μηχανική, τις πωλήσεις, το μάρκετινγκ και το μάνατζμεντ.

Ντιν Μητρόπουλος

Ο 66χρονος αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος, με περιουσία 1,2 δισ. δολαρίων βρίσκεται στο νούμερο 368 της λίστας του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους των ΗΠΑ, ενώ έρχεται 1.015ος παγκοσμίως.

Ο Έλληνας μετανάστης, έχει μακρά ιστορία επενδύσεων σε εταιρίες τροφίμων, τις οποίες έχει μεταμορφώσει σε κολοσσούς.

Εκτός από τα τρόφιμα, ο μεγιστάνας ομογενής επενδύει και στον τουρισμό, στο χαρτοφυλάκιο του οποίου συμπεριλαμβάνεται ένα από τα πολυτελέστερα ξενοδοχεία της Νέας Υόρκης το Castle of the Hudson.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook