Την μαύρη κωμωδία «La Comunidad» (Η κοινότητα) θα προβάλει το Δίκτυο Ανταλλαγών Χανίων την Τρίτη 24 Iουλίου στις 9:00 μ.μ στην αυλή του 1ου ΕΠΑΛ. Η ταινία είναι η έκτη κατά σειρά και θα προβληθεί στα πλαίσια του θερινού σινεμά, μια δράση που έχει γίνει πλέον θεσμός και απευθύνεται όχι μόνο στα μέλη του Δικτύου αλλά και σε όλους του πολίτες των Χανίων.

Η είσοδος βεβαίως είναι ελεύθερη.

Μαύρο χιούμορ από έναν από τους καλύτερους Ισπανούς σκηνοθέτες, τον Alex de la Iglesia, ο οποίος συνυπογράφει και το σενάριο μαζί με τον Jorge Guerricaechevarría. Πρωταγωνιστεί η Carmen Maura γνωστή από την ταινία του Αλμοδοβάρ «Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης».

Μια γυναίκα, η Τζούλια, που το επάγγελμα της είναι μεσίτρια βρίσκει το σπίτι των ονείρων της σε ένα διαμέρισμα της Μαδρίτης που κανείς δεν αγοράζει γιατί είναι πολύ ακριβό.

Η τύχη της φαίνεται να αλλάζει όταν ανακαλύπτει κρυμμένες 300.000.000 πεσέτες στο διαμέρισμα του ενοίκου του πάνω ορόφου, ο οποίος είναι πεθαμένος. Δε ξέρει όμως ότι ο εχθρός είναι οι … γείτονες, οι οποίοι γνώριζαν από καιρό την ύπαρξη του κρυμμένου θησαυρού, δεν είχαν όμως καταφέρει μέχρι τότε να τον εντοπίσουν.

Όταν υποψιάζονται την ανακάλυψη της Τζούλια προσπαθούν συντονισμένα να της αρπάξουν τα χρήματα, και η γυναίκα θα συνειδητοποιήσει ότι η διαδρομή από την πόρτα του διαμερίσματος μέχρι την έξοδο από την πολυκατοικία είναι πραγματική οδύσσεια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook