Επιστολή προς όλους τους υπουργούς, με την οποία ζητά να ελέγξουν σε ποιες ΔΕΚΟ και οργανισμούς που τελούν υπό την εποπτεία τους δεν έχουν γίνει οι μισθολογικές περικοπές που ορίζονται σε πέντε νομοσχέδια του 2010 και του 2011, απέστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Real news, στο υπουργείο Οικονομικών υπάρχει η εκτίμηση ότι το 60% των ΔΕΚΟ, φορέων και οργανισμών δεν έχει προχωρήσει σε περικοπές μισθών και επιδομάτων, όπως ορίζουν οι νόμοι 3833/2010, 3845/2010, 3899/2010, 3986/2010 και 4024/2011 (όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει).

Στην επιστολή του, η οποία εστάλη στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, ο κ. Σταϊκούρας ζητά από τους υπουργούς: «Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε, μέχρι την Παρασκευή 20/7/12, σε ποιούς από τους εποπτευόμενους φορείς σας εφαρμόζονται πλήρως, σε ποιούς μερικώς και σε ποιούς δεν εφαρμόζονται καθόλου οι διατάξεις των ανωτέρω νόμων.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι έως την Παρασκευή ο κ. Σταϊκούρας δεν είχε λάβει σχεδόν καμία απάντηση, ωστόσο οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ που τους αφορά το θέμα προφανώς ενημερώθηκαν, καθώς τουλάχιστον σε μία περίπτωση το ΔΣ έσπευσε να συνεδριάσει προκειμένου να λάβει τώρα την απόφαση για περικοπές.

Σύμφωνα με το Mega, τα στοιχεία αναμένεται να φθάσουν στα χέρια του κ. Σταϊκούρα στις αρχές της εβδομάδας, εν όψει και της άφιξης της τρόικας. Στόχος της κυβέρνησης είναι να δείξει ότι οι νόμοι εφαρμόζονται στην πράξη και δεν ψηφίζονται μόνο, όπως η χώρα έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν από τους εταίρους της.

ιn.gr